nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kewujudan ESSCOM, ESSZone berjaya kekang pencerobohan pengganas asing

14 OKT: Kewujudan Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCOM) dan Zon Selamat Timur Sabah (ESSZone) berjaya mengekang kemasukan kumpulan pengganas asing termasuk Kumpulan Abu Sayyaf) daripada menceroboh masuk ke negara ini menerusi Sabah.

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ismail Mohamed Said, berkata kehadiran pasukan keselamatan di ESSCOM dan ESSZone juga berjaya meningkatkan keyakinan penduduk setempat bahawa kerajaan sentiasa mementingkan dan menjaga keselamatan penduduk daripada ancaman pengganas terutama Kumpulan Abu Sayyaf.

Ismail berkata salah satu aspek penting yang dititikberatkan oleh ESSCOM bagi mengekalkan tahap pengoperasian yang  tinggi adalah menerusi penggunaan kaedah perisikan manusia.

“Kaedah ini menekankan pengumpulan maklumat daripada individu atau kumpulan sasaran tertentu melalui libat urus agensi dengan individu, kumpulan atau komuniti.

“Kaedah interaksi sosial yang dilaksanakan sekarang telah memberikan impak positif dengan perubahan persepsi masyarakat bahawa kerajaan sentiasa menitikberatkan faktor keselamatan nyawa dan harta benda rakyat di kawasan terlibat,” katanya dalam sesi jawab lisan di Dewan Negara hari ini.

Datuk Seri Ismail Mohamed Said

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan Senator Datuk Bashir Alias minta Menteri Dalam Negeri menyatakan sejauh manakah tahap persediaan keselamatan ESSCOM dan ESSZone dari aspek perisikan manusia bagi mengatasi ancaman pencerobohan kumpulan pengganas terutamanya Abu Sayyaf serta sejauh manakah ia memberikan implikasi positif.

Mengulas lanjut, Ismail berkata melalui kaedah tersebut, ESSCOM berjaya mengekang ancaman Kumpulan Abu Sayyaf di Sabah dengan kerjasama PDRM menerusi operasi khas penjejakan dan pengesanan anggota ASG baru-baru ini.

Beliau berkata antara kejayaan operasi khas yang dilaksanakan melalui ESSCOM, kerajaan telah berjaya menggagalkan serta melumpuhkan empat aktiviti ASG pada tahun 2020 dan tiga aktiviti kumpulan ASG pada tahun 2021.

“Ini membuktikan keberkesanan elemen perisikan yang dilaksanakan oleh Kerajaan pada masa ini. Seiring dengan aspirasi Kerajaan ke arah wawasan kemakmuran bersama Kementerian Dalam Negeri sentiasa komited dalam memperkasakan kawalan keselamatan dan keupayaan aset ke atas memperkukuhkan kedaulatan negara,” katanya.

tamat

Get real time updates directly on you device, subscribe now.