nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Cukai baharu lebih adil, seimbang selepas ekonomi pulih

14 OKT: Kerajaan hanya akan memperkenalkan cukai baharu selepas keadaan ekonomi negara kembali pulih seperti sebelum negara dilanda krisis pandemik COVID-19.

Timbalan Menteri Kewangan I, Mohd Shahar Abdullah, berkata kerajaan dijangka memperkenalkan sistem percukaian baharu yang lebih seimbang, adil dan saksama apabila keadaan ekonomi negara berada dalam situasi lebih baik berbanding tahun ini.

Tanpa memperincikan cukai baharu itu, Shahar berkata ia hanya akan diperkenalkan selepas mengambil kira kebajikan rakyat serta impaknya kepada kumpulan peniaga.

“Seperti yang sudah dinyatakan kerajaan sebelum ini, kita akui sistem percukaian mestilah bersifat lebih seimbang, adil dan saksama dalam kita mengaut hasil negara untuk dipulangkan kepada rakyat.

“Kerajaan hari ini amat prihatin. Kita tidak akan memperkenalkan langkah cukai tanpa mengambil kira faktor kebajikan rakyat serta kemantapan dan kelangsungan ekonomi negara, khususnya (impak) kepada peniaga.

“Itu sebabnya sebarang langkah cukai yang ingin dilakukan sudah pasti mengambil kira libat urus bersama pihak berkepentingan.

“InsyaAllah, apabila ekonomi berada dalam keadaan yang lebih baik daripada tahun ini, kerajaan akan memperkenalkan satu cukai yang lebih seimbang dan saksama,” katanya pada sesi Pertanyaan Bagi Jawab Lisan di Dewan Negara, hari ini.

Mohd Shahar Abdullah


Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan tambahan Senator Robert Lau Hui Yew, yang meminta sama ada Kementerian Kewangan bersetuju bahawa Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) adalah lebih adil dan saksama, serta sama ada kerajaan akan memperkenalkan semula GST.


Terdahulu, Shahar berkata kerajaan telahpun melaksanakan Akta Levi Keuntungan Luar Biasa (Akta 592) semenjak tahun 1999.

Beliau berkata levi dikenakan ke atas amaun untung yang melebihi paras nilai ambang harga pasaran minyak sawit
mentah iaitu RM2,500 se tan bagi Semenanjung Malaysia dan RM3,000 se tan bagi Sabah dan Sarawak.

“Pengenaan levi ke atas kelapa sawit telah berjaya memberi hasil tambahan kepada Kerajaan sebanyak RM4.1 bilion sejak
diperkenalkan sehingga September 2021.

“Kerajaan mengambil maklum pandangan pelbagai pihak supaya levi keuntungan luar biasa dikenakan kepada perniagaan tertentu yangmenjana keuntungan yang berlipat ganda semasa krisis pandemik COVID-19,” katanya.

Dalam pada itu, Shahar berkata setakat ini, kerajaan belum melaksanakan capital gains tax (CGT) sepenuhnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.