nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Cadangan Tajuddin tentang pengerusi 5 koridor akan diteliti

7 OKT : Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), Datuk Seri Mustapa Mohamed menyambut baik cadangan Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) Pasir Salak, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman agar pengerusi yang dilantik bagi lima koridor wilayah pembangunan ekonomi terdiri daripada golongan professional dan ahli politik yang berpengalaman.

Mustapa memaklumkan, pihaknya mengambil maklum pandangan itu dengan teliti bagi merapatkan jurang di antara penduduk di luar bandar dan bandar.

“Perdana Menteri (Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob) merupakan pengerusi di tiga koridor pembangunan wilayah iaitu pantai timur (ECER), utara (NCER) dan Johor (Iskandar). Kita terima laporan daripada CEO dan pengurusan bahawa pencapaian agak baik termasuklah pelaburan.

“Kita ambil kira pandangan Pasir Salak yang mahu supaya mereka bekerja bersungguh-sungguh merapatkan jurang antara bandar dan luar bandar serta antara negeri-negeri.

“Itu sememangnya tujuan ditubuhkan koridor-koridor di seluruh negara,” katanya ketika menggulung perbahasan Rancangan Malaysia Ke-12 (RMKe-12) di Dewan Rakyat, Kuala Lumpur, hari ini.

Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman

Mustapa berkata demikian bagi menjawab celahan pertanyaan Tajuddin yang mempersoalkan permasalahan koridor tersebut yang telah ditubuhkan begitu lama dan sumber kewangan berbillion ringgit diperuntukkan kerajaan sejak zaman Barisan Nasional (BN), Pakatan Harapan (PH) dan Perikatan Nasional (PN) namun tidak memperlihatkan pencapaian yang diharapkan.

Beliau yang juga Pengerusi Backbenchers mahu Mustapa mengambil tindakan bagi melantik Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) dan pengurusan lembaga pengarah yang benar-benar mempamerkan pencapaian yang dimahukan, kerana koridor tersebut akan mengimbangi ekonomi antara bandar dan luar bandar.

“Berapa lama lagi orang luar bandar dan kampung nak hidup dalam keadaan seperti dahulu. Perbandaran adalah polisi yang diperkenalkan sejak beberapa lama namun lihat kawasan luar bandar masih tinggal lagi jauh (untuk jadi) perbandaran. Peluang pekerjaan tiada, ekonomi, perdagangan.

“Berapa lama nak lihat nasib rakyat di kawasan luar bandar ini dapat dipertingkatkan. Kali ini menteri berkenaan lantik kumpulan professional, kumpulan politik yang berjiwa membangunkan kawasan luar bandar, nak lihat orang Melayu luar bandar dapat menikmati kehidupan sewajarnya,”katanya.

Dalam pada itu, Mustapa turut menyangkal dakwaan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkenaan lebih RM2 bilion dibelanjakan oleh kerajaan untuk menyiapkan Buku Rancangan Malaysia ke-12 (RMK-12), yang dibentangkan oleh kerajaan.

Beliau mendedahkan bahawa penyediaan rancangan tersebut hanyalah melibatkan kos yang amat kecil iaitu RM4.2 juta.

“Ini termasuklah perbelanjaan dalam sesi libat urus, percetakan dan perunding media. Sebanyak RM4.2 juta bukanlah RM2 bilion, oleh itu, dakwaan Yang Berhormat Port Dickson bahawa RM2 bilionj bagi menyiapkan RMKe-12 adalah tidak berasas.

“Saya juga ingin menegaskan bahawa RMKe-12 tidak disediakan perunding asing namun pegawai Unit Perancang Ekonomi (EPU) dengan kerjasama kementerian dan agensi serta sokongan beberapa kepentingan pihak lain.

“Selain itu, EPU juga mendapatkan khidmat Institut Pentadbiran Awam Negara (INTAN) dan bekas pegawai kanan EPU bagi menyemak konsistensi serta menambah baik agar dokumen RMKe-12 mudah difahami,”katanya. -Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.