nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Malaysia Minta Pandangan China Berkenaan AUKUS

22 SEPT: Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishamuddin Hussein akan mendapatkan pandangan daripada China, khususnya dalam aspek pertahanan berhubung pembentukan kerjasama tiga hala antara Australia, United Kingdom (UK) dan Amerika Syarikat (AS) yang dikenali sebagai AUKUS.

Justeru, Ahli Parlimen Semberong itu memaklumkan pihaknya bercadang untuk melakukan lawatan kerja ke negara republik itu dalam tempoh terdekat bagi membincangkan mengenai perkara berkenaan.

“Saya bercadang untuk membuat lawatan kerja singkat ke China bagi mendapatkan pandangan kepimpinan di sana khususnya pertahanan China, apakah pandangan mereka terhadap AUKUS yang telah diumumkan tiga negara itu mahupun tindakan mereka susulan daripada perkara itu,

“Saya akan cuba meneliti dan akan mengimbangi dua kuasa besar ini. Kalau tengok ia tak dibendung, kekuatan kita bukan bersendirian, kekuatan kita 10 negara ASEAN ini untuk melihat bagaimana kedudukan, kedaulatan dan keselamatan kita di rantau ini untuk dipertahankan,” katanya pada sesi penggulungan Kementerian Pertahanan Titah Diraja di Dewan Rakyat, Kuala Lumpur, hari ini.

HISHAMMUDDIN

Beliau berkata demikian bagi menjawab celahan persoalan oleh Presiden Amanah, Mohamad Sabu bagaimana Malaysia hendak mengekalkan rantau ini berkecuali jika diajak UK dan Australia untuk bersama AUKUS.

Dalam pada itu, Hishamuddin memaklumkan, Malaysia juga sudah dihubungi oleh Menteri Pertahanan Australia, Peter Dutton mengenai AUKUS dan Perjanjian Pertahanan Lima Negara (FPDA).

Beliau menegaskan bahawa tindakan itu melahirkan kegusaran kerana berpotensi menggugat keamanan dan kesejahteraan di Asia Tenggara.

“Dua hari lalu, saya mengadakan perbualan telefon dengan Menteri Pertahanan Australia dan turut menasihati beliau supaya selain mendekati Malaysia adalah penting untuk mendekati Brunei sebagai Pengerusi ASEAN kerana apa yang telah diumumkan tempoh hari mampu jejaskan kedudukan kita dalam konteks pertahanan.

“Justeru, semua pihak harus menghindari sebarang tindakan ketenteraan yang dianggap provokatif di samping akan menimbulkan ketengan serta konflik di rantau kita.

“Prinsip saya sama di mana kalau tak dibendung, tak menggunakan secara penuh pendekatan diplomasi bila mendekati kuasa-kuasa besar ini, perkara atau kejadian mahupun pertembungan tidak dirancang serta mampu mencetuskan sesuatu yang tidak diingini,” katanya.

Sementara itu, Hishammuddin berkata, Kementerian Pertahanan bersedia membina lebih banyak hospital medan di negara ini dan hanya perlu menunggu lampu hijau daripada Kementerian Kesihatan (KKM) untuk berbuat demikian.

Pada masa sama, beliau memberitahu bahawa Hospital medan yang dilaksanakan oleh Angkatan Tentera Malaysia (ATM) telah mendapat pengiktirafan daripada Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO).

“Pengiktirafan ini membuktikan ATM mempunyai keupayaan selain berperang khususnya dari segi menyampaikan bantuan kemanusiaan dan bencana.

“Malah, Malaysia juga menerima pengiktirafan hospital medan tahap 3 yang baik serta lengkap fasiliti namun apa yang kita belajar di luar sana sentiasa diambil kira dalam bergerak ke hadapan kerana kita bersikap terbuka untuk mencontohi (praktis) yang dilakukan di peringkat antarabangsa,”katanya.  – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.