nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kuasa Memilih Jemaah Pengarah Dikembali Semula Kepada Peladang

22 SEPT : Pelantikan Datuk Zambri Yaakob sebagai Pengerusi Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS) yang baharu membuktikan kuasa memilih Pengerusi Ahli Jemaah Pengarah telah dikembalikan semula kepada kepimpinan peladang sendiri dan pemilihan telah dibuat secara demokrasi. 

Menteri Pertanian dan Industri Makanan, 
Datuk Seri Dr. Ronald Kiandee berkata, ini adalah berikutan pindaan peraturan yang dilaksanakan Kerajaan bagi memastikan hak memilih dikembalikan kepada ahli peladang sendiri sepertimana Peraturan yang terdahulu sebelum dipinda pada tahun 2019.

Pada masa sama, beliau memaklumkan 
melalui pindaan ini juga, semua Ahli Jemaah Pengarah di semua peringkat hanya layak memegang jawatan untuk tiga penggal sahaja dan kemudian perlu rehat selama satu penggal sebelum layak dipilih semula. 

“Ini adalah antara penambahbaikan yang telah dilaksanakan bagi memastikan tadbir urus baik di semua peringkat. Pemilihan Ahli Jemaah Pengarah di semua peringkat Pertubuhan Peladang yang akan  dilaksanakan dalam tempoh terdekat. 

“Ia akan menggunapakai Peraturan-Peraturan Pertubuhan Peladang (Pindaan) 2020 yang telah mula berkuatkuasa pada 1 Januari 2021.

“Pemilihan kepimpinan di semua peringkat pergerakan peladang melalui Mesyuarat Agung kini sedang berjalan dengan baik berasaskan pindaan baru ini, “katanya menerusi kenyataan hari ini. 

Datuk Seri Dr Ronald Kiandee menerima lawatan Pengerusi NAFAS yang baharu dilantik, Datuk Zambri Yaakob di pejabatnya hari ini.

Dr Ronald hari ini menerima kunjungan Zambri yang baharu sahaja dilantik sebagai Pengerusi NAFAS pada 13 September lalu yang menyakini  dapat memberikan sumbangan yang terbaik untuk meningkatkan lagi prestasi NAFAS ke arah yang lebih cemerlang. 

Dalam pada itu, Dr. Ronald juga berkata Peranan Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) sebagai Pendaftar amatlah penting bagi memastikan pergerakan Pertubuhan Peladang (PP) di semua peringkat berjalan baik dan diperkasa agar telus, berintegriti dan profesional. 

“Penyemakan semula keseluruhan perundangan LPP dan PP juga perlu disegerakan bagi membolehkan pindaan-pindaan sesuai mengikut kehendak semasa dapat dilaksanakan.

“Tadbir urus baik akan dijadikan asas dan panduan utama agar kepentingan peladang dan pesawah sentiasa dijaga,” katanya.

Justeru, Dr. Ronald juga menyeru semua pihak berkepentingan termasuk pengurusan tertinggi LPP mahupun NAFAS untuk terus berganding bahu bersama-sama dengan keluarga peladang untuk membangunkan semua PP supaya terus berjaya dan maju agar peladang akan terus mendapat manfaat. 

“LPP dan PP akan terus memainkan peranan masing-masing dengan cemerlang ke arah memberdayakan dan memperkasakan warga tani seterusnya merancakkan usaha untuk memajukan sektor agromakanan negara.-Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.