nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

KPDNHEP Pandang Serius, Akan Selesaikan Isu Harga Ayam

22 SEPT : Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) memandang serius isu berkaitan kenaikan harga ayam yang kini menjadi rungutan rakyat di negara ini.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Seri Dr Alexander Nanta Linggi berkata, pihaknya telah mengadakan pertemuan bersama Persatuan-Persatuan Penternak Malaysia (FLFAM) pada 17 September lalu bagi mendapatkan input penyelesaian jangka panjang terbaik berkaitan isu ini.

Pada masa sama, menurut beliau, pihaknya telah mengadakan perbincangan bersama Kementerian Pertanian dan Industri Makanan untuk memperhalusi cadangan bagi memudahkan mendapatkan penyelesaian terbaik berhubung isu tersebut

“Selain itu, kementerian juga menggerakan lebih 1,000 pegawai harga dan 2,200 lebih penguatkuasa khusus memantau situasi ini. Sepanjang tempoh ops catut yang bermula 8 hingga 22 September, sebanyak 267 premis diperiksa membabitkan 78 pemborong, 38 penternak, pengeluar pengilang dan 151 peruncit.

“Daripada pemeriksaan tersebut sebanyak 205 notis bertulis semakan harga kepada pemilik premis telah dikeluarkan. Kementerian juga tidak teragak-agak untuk ambil keuntungan tidak munasabah di bawah Akta Kawalan harga dan Anti Catuan 2011.

“Berdasarkan maklumat juga, 418 premis telah membuat penurunan harga (ayam) berdasarkan libat urus dengan peniaga di peringkat runcit yang menunjukkan penurunan harga di bawah RM9.50 sekilo,” katanya ketika menggulung perbahasan Titah Diraja kementeriannya di persidangan Dewan Rakyat di Kuala Lumpur, hari ini.

Datuk Seri Dr Alexander Nanta Linggi

Mengulas program Beli Barangan Malaysia (PBBM) dan Program Jualan Barangan Malaysia (PJBM), Alexander memaklumkan pihaknya akan menambah baik dan memperkasakan dua program tersebut.

Beliau berkata, ini dilakukan bagi memastikan ekonomi domestik dapat digerakkan di samping meningkatkan tahap keyakinan rakyat untuk berbelanja.

“Antara aktiviti yang dilaksanakan termasuklah memperkasa produk tempatan dan merancakkan pembelian melalui platform atas talian.

“Kementerian juga sedang menambah baik program logo buatan Malaysia supaya lebih banyak produk tempatan menerima pengiktirafan dan dikenali di peringkat domestik dan antarabangsa.

“Kementerian juga mewujudkan inisiatif program pembangunan francais mikro dan francais mampu milik bagi memudah cara peluang perniagaan francais pakej perniagaan francais mikro dengan kos di bawah RM50,000,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.