nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan pertimbang cadangan naikkan had pengeluaran i-Citra

22 SEPT: Kerajaan sedia mempertimbang dan mengkaji cadangan untuk menaikkan had pengeluaran i-Citra Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Timbalan Menteri Kewangan II, Yamani Hafez Musa berkata pertimbangan berkenaan akan mengambil kira semua bentuk bantuan yang telah dan akan disalurkan oleh kerajaan, bagi meringankan beban ahli KWSP yang terjejas akibat penularan COVID-19.

“Pertimbangan kenaikan had pengeluaran i-Citra juga akan mengambil kira keperluan untuk mengimbangi antara keperluan semasa dan kepentingan simpanan persaraan untuk masa hadapan dengan kadar negara dijangka mengalami penuaan penduduk pada 10 hingga 15 tahun akan datang,” katanya dalam penggulungan ucapan menjunjung kasih Titah Diraja Yang di-Pertuan Agong bagi pihak Kementerian Kewangan di Parlimen hari ini.

Pada 28 Jun 2021, Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika menjadi Perdana Menteri, mengumumkan pengeluaran i-Citra menerusi Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (Pemulih) sebagai inisiatif jangka masa pendek bagi membantu ahli yang terkesan dengan cabaran ekonomi akibat pandemik COVID-19 serta mengimbangi keperluan hari ini dan masa depan ahli.

YAMANI

Menerusi kemudahan i-Citra, seramai 12.6 juta ahli KWSP boleh membuat pengeluaran sehingga RM5,000 dengan kadar bayaran tetap RM1,000 sebulan untuk tempoh lima bulan.

Terdahulu, Datuk Seri Najib Razak (BN-Pekan) pada sesi perbahasan Titah Diraja mencadangkan agar had pengeluaran i-Citra dinaikkan daripada RM5,000 ke RM10,000 dengan syarat kerajaan mesti bersungguh memulakan usaha untuk menaikkan semula aset KWSP dengan memberi lebih banyak peluang perniagaan bagi syarikat dimilikinya.

Bekas Perdana Menteri itu turut mencadangkan supaya kerajaan memperkenalkan skim i-Survive membabitkan pemberian pinjaman automatik sehingga RM5,000 kepada orang ramai.

Mengulas lanjut, Yamani berkata kementerian mengambil maklum cadangan yang dikemukakan oleh Najib, sebagai usaha untuk menambah aliran tunai kepada setiap isu rumah yang memerlukan.

Dalam masa yang sama, beliau berkata kerajaan telah pun melaksanakan pelbagai inisiatif termasuk pemberian pelbagai bentuk bantuan tunai langsung kepada kumpulan sasar.

“Ini termasuk Bantuan Prihatin Nasional (BPN), Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) dan Bantuan Khas COVID-19 (BKC), serta bantuan kehilangan pekerjaan dengan jumlah keseluruhan peruntukan bagi tahun 2021 adalah sebanyak RM17.1 bilion termasuk RM15.2 bilion telah disalurkan kepada akaun penerima,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.