nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan cadang naikkan had siling perbelanjaan COVID-19

22 SEPT: Kerajaan akan membentangkan cadangan kepada Dewan Rakyat dalam masa terdekat bagi menaikkan had siling perbelanjaan Kumpulan Wang COVID-19 daripada RM95 bilion kepada RM110 bilion.

Timbalan Menteri Kewangan II, Yamani Hafiz Musa, berkata tindakan itu perlu kerana sehingga September 2021, kerajaan sudah membelanja 92 peratus daripada RM95 bilion diluluskan di Parlimen menerusi pindaan Akta Langkah-Langkah Sementara Bagi Mengurangkan Kesan COVID-19 (2020).

“Penambahan peruntukan ini membolehkan kerajaan meneruskan beberapa inisiatif yang sudah dirancang dan dalam proses pelaksanaan sehingga tamat tempoh pada Disember 2021.

“Antara inisiatif berkenaan termasuk Bantuan Khas COVID-19 (BKC), Geran Khas PRIHATIN 4.0; bantuan kepada mereka kehilangan pekerjaan dan diskaun bil elektrik.

“Ia juga merangkumi beberapa inisiatif yang akan melangkau sehingga tahun 2022 termasuklah Program Subsidi Upah, Program Pengekalan Pekerjaan, Insentif Pengambilan Pekerja, bantuan latihan, program latihan dan peningkatan kemahiran, Program Jaringan Prihatin serta banyak lagi,” katanya ketika mengulung ucapan menjunjung kasih kepada Yang di-Pertuan Agong mewakili Kementerian Kewangan di Parlimen hari ini.

Terdahulu, Yamani berkata peruntukan RM91.8 bilion adalah sebahagian daripada keseluruhan pakej bantuan berjumlah RM530 bilion yang diumumkan oleh kerajaan sebelum ini adalah suntikan fiskal, selebihnya bukan fiskal.

Beliau berkata komitmen kerajaan dalam suntikan fiskal bagi perbelanjaan Kumpulan Wang COVID-19 adalah merangkumi lapan pakej rangsangan dan bantuan serta inisiatif diumumkann dalam Belanjawan 2021 adalah sebanyak RM91.8 bilion.

Menyentuh moratorium pinjaman bank, beliau berkata pihak bank masih boleh menawarkan bantuan dalam bentuk langkah pemulihan yang disesuaikan berdasarkan kadar kewangan bank dan kemampuan bayaran balik peminjam.

“Pemohon yang permohonannya ditolak boleh menghubungi Bank Negara Malaysia melalui BNMTELELINK. Jumlah aduan yang diterima melalui BNMTELELINK adalah berjumlah pada kadar rendah iaitu Jun hingga Ogos 2021 iaitu 0.6 peratus daripada jumlah permohonan yang diluluskan,” katanya.

Berhubung pengecualian bayaran faedah moratorium selama tiga bulan, Yamani berkata, kerajaan masih berbincang perkara berkenaan dengan institusi perbankan kerana ia membabitkan keputusan komersial di antara pihak bank, lembaga pengarah dan pemegang saham mereka.

“Namun satu keputusan akan diusahakan yang setara dengan mengambil kira kesan jangka masa panjang terhadap peminjam, pendeposit, pelabur, institusi kewangan dan ekonomi negara,” katanya.


Get real time updates directly on you device, subscribe now.