nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

UMNO perlu percepat pemilihan parti – Tajuddin

21 SEPT: UMNO perlu mempercepatkan proses pemilihan di semua peringkat termasuklah Majlis Kerja Tertinggi (MKT), bahagian, sayap dan cawangan bagi mengembalikan semula parti ke landasan tepat sebagai persediaan menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman berkata langkah berkenaan penting kerana ketika ini UMNO tidak mempunyai hala tuju yang jelas.

Ahli Parlimen Pasir Salak itu juga menegaskan kepimpinan tertinggi UMNO sekarang juga dilihat tidak berjaya menyatupadukan ahli dan penyokong parti.

“Walaupun dari luaran nampak bersatu namun hakikatnya tiada hala tuju jelas, selain ramai mempunyai agenda peribadi masing-masing.

“Ini tidak bagus bagi UMNO kerana parti mestilah bersatu padu, bersatu hati dalam menyiapkan diri untuk persediaan menghadapi PRU-15.

TAJUDDIN

“Jentera pilihan raya UMNO juga tidak menunjukkan wujudnya kebangkitan masih dengan semangat sama. Ada yang berfikir kita kena bergerak sekarang tanpa tunggu lagi tetapi ada masih belum bergerak dan rileks,” katanya ketika ditemui wartawan di Parlimen.

Mengulas lanjut, Tajuddin yang juga bekas Pengarah Pilihan Raya UMNO berkata proses pemilihan perlu dipercepatkan bagi membolehkan akar UMNO dapat memilih pemimpin yang mampu memimpin dan menyatupadukan parti ke arah persediaan menghadapi PRU-15.

“Saya tidak kisah bila pemilihan mahu diadakan sama ada sebelum Julai tahun depan atau bulan depan namun bagi saya lagi cepat lagi bagus kerana untuk mempersiapkan UMNO untuk menghadapi PRU-15.

“Pemilihan parti penting bagi menyelesaikan masalah tidak sekata dalam hala tuju dan strateginya termasuk ketiadaan perbincangan mengenai persiapan UMNO untuk menghadapi PRU-15 sama ada di peringkat pusat, negeri-negeri mahu pun bahagian sekarang ini.

“Malah, saya difahamkan banyak Badan Perhubungan UMNO Negeri dan Bahagian sudah lama tidak mengadakan mesyuarat bulanan masing-masing,” katanya.

Tajuddin yang juga Pengerusi Ahli Majlis Penyokong Kerajaan (BBC) berkata jika pemilihan tidak diadakan dalam masa terdekat dan kelemahan parti berterusan UMNO akan kalah dalam PRU-15.

Ditanya mengenai sama ada pemilihan UMNO akan menyebabkan perpecahan dalam parti atau tidak, Tajuddin berkata perkara itu terserah kepada kebijaksanaan pemimpin yang memenangi pemilihan parti untuk bekerja dan menyatupadukan semula UMNO selepas itu.

“Sesiapa yang menang pemilihan nanti perlu menyusun semula strategi dan merapatkan semula saf kepimpinan supaya UMNO ke arah menguntungkan parti bukan individu.

“Sekarang pun ada perpecahan dalam UMNO jadi sampai bila kita mahu tunda pemilihan kerana takutkan perpecahan.

“Jadi pemimpin UMNO yang dipilih nanti tidak boleh meletakkan kepentingan peribadi mengatasi agenda parti. Macam sekarang ini ramai pemimpin UMNO berhasrat untuk menjadi calon PRU-15,” katanya.

Justeru itu Tajuddin berharap ahli UMNO bijak membuat pilihan masing-masing demi masa depan parti dan negara.

Beliau juga berharap semua pemimpin UMNO yang berada dalam kerajaan termasuk Perdana Menteri sekarang dapat melaksanakan tugas sebaik mungkin untuk kepentingan rakyat dan memperkukuhkan parti.

“Ini adalah antara tujuan UMNO menyertai kerajaan Perikatan Nasional (PN) dan menjadi kerajaan sekarang bukannya saja-saja.

“Kalau UMNO lemah dan kalah dalam PRU-15 apa yang kita boleh buat untuk rakyat,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.