nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MPN dilaksanakan secara telus agar rakyat faham perancangan kerajaan

21 SEPT : Pengurusan dan pentadbiran Majlis Pemulihan Negara (MPN) akan dilaksanakan secara lebih telus, di mana sebarang keputusan daripada majlis tersebut akan dimaklumkan kepada orang ramai tanpa ada maklumat yang disembunyikan daripada pengetahuan pihak awam.

Pengerusinya, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, ini perlu dilakukan agar segala perancangan yang dilakukan kerajaan menerusi MPN dapat diterima orang ramai dalam usaha mencapai kejayaan dalam memerangi wabak COVID-19.

“Kita mahu rakyat faham apa yang kita nak buat dan bukan setakat pelaksanaan sahaja yang rakyat perlu faham, namun mereka yang menerima faedah daripada pelaksanaan itu perlu mengetahuinya juga.

“Kita mesti fahamkan semua pihak di pelbagai peringkat. Ini penting supaya rakyat dapat melihat pelaksanaan dan perancangan MPN secara jelas.

“Pembentukan MPN ada komposisi beberapa pihak, pemain-pemain utama termasuk pendekatan dwi partisan di mana kita menjemput pembangkang bersama-sama.

“Walaupun ada diantara mereka mempersoalkan tujuan MPN, namun dengan penglibatan mereka dalam majlis ini akan membuatkan mereka faham tujuan MPN sebenarnya adalah benar-benar untuk memulihkan negara,” katanya dalam temu bual eksklusif bersama Astro Awani, hari ini.

Tan Sri Muhyiddin Yassin

Dalam pada itu, ketika ditanya adakah perancangan MPN akan diharmonikan dengan Rancangan Malaysia Ke-12 (RMKe-12) dan Belanjawan 2022, Muhyiddin memaklumkan sudah pasti perkara itu telah diperbincangkan dari pelbagai sudut bagi memastikan proses pemulihan ini dapat dicapai.

“Seperti dalam pelan RMKe-12 nanti yang akan dibentangkan, pastinya kita ada ambil kira perancangan yang dilaksanakan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi) Datuk Seri Mustapa Mohamed. Kita memikirkan apakah bentuk-bentuk sokongan kerajaan dan swasta supaya sektor-sektor ekonomi lain dapat dibuka dan mencapai sasaran seperti ditetapkan.

“Belanjawan 2022 yang akan dibentangkan Menteri Kewangan, Datuk Seri Tengku Zafrul Abdul Aziz juga pastinya telah diambil kira seperti apakah bentuk-bentuk sokongan dari segi fiskal kewangan bukan sahaja sektor kerajaan namun swasta juga perlu diambil kira agar pendekatan whole approach dapat dilakukan.

“Semua sektor swasta penting kerana tanpa mereka negara tidak akan capai pertumbuhan ekonomi seperti yang telah kita kecapi selama ini.

“Jadi, banyak perkara perlu diperhalusi sebelum kita dapat melihat matlamat yang disasarkan itu tercapai dalam tempoh masa munasabah,” katanya.  – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.