nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tolak Usaha Pemerkasaan Mahkamah Syariah Tindakan Biadap

20 SEPT: Usaha memperkasakan Mahkamah Syariah dikatakan sebagai permulaan kepada sebuah negara Islam dan menjadikan Malaysia satu lagi negara Taliban adalah bermotif jahat. 

Setiausaha Perhubungan PAS Selangor, Roslan Shahir Mohd Shahir berkata sudah pasti mereka mempunyai niat buruk menghasut rakyat khasnya mereka yang bukan Islam agar menolak sebarang usaha memperkasakan ajaran agama ini walau hanya akan dipraktikkan di kalangan sesama Muslim.

“Selepas Lim Guan Eng, kini muncul suara-suara lain yang keras menentang Rang Undang-undang Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau RUU355 dan saya percaya ianya tidak akan berkesudahan.

“Bagi saya penentangan seperti ini dan dengan jahat mengaitkan pula usaha pemerkasaan institusi Islam dalam negara dengan keganasan adalah satu tindakan yang cukup biadab dan tidak bertanggungjawab. 

ROSLAN SHAHIR

“Ia sesungguhnya merupakan komplot untuk membakar api kebencian sesama rakyat Malaysia,” katanya menerusi kenyataan, hari ini. 

Terdahulu, bekas ketua pegawai eksekutif badan pemikir Sabah mendakwa kononnya dengan meluluskan pindaan ke atas RUU355, ia akan menjadi permulaan kepada sebuah negara Islam dan pelaksanaan undang-undang hudud.

Johan Ariffin Samad, yang mengetuai Institut Kajian Pembangunan Sabah (IDS) dua tahun lalu juga bertindak biadap apabila tidak ada rasional memperkenalkan undang-undang syariah baharu kerana perundangan sedia ada telah mencukupi dan jika dilaksanakan, Malaysia akan menjadi satu lagi negara Taliban.

Dalam pada itu, Roslan Shahir memberitahu mahkamah dan Undang-undang Syariah serta institusi yang berkaitan dengannya di Malaysia adalah hak dan amalan umat Islam sebagaimana dijamin Perlembagaan Persekutuan dan di bawah lindungan Raja-raja Melayu. 

Beliau yang juga Pengarah Pilihan Raya PAS Selangor berkata, ia dibawa dan diluluskan bukan sewenang-wenangnya tetapi melalui proses undang-undang dan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dalam jawapannya kepada Dewan Rakyat telah memaklumkan proses yang sedang dan bakal dilalui RUU355 ini masih di peringkat draf.

“Selepas dimuktamadkan kata Perdana Menteri ia akan dibentangkan kepada negeri-negeri dalam Persidangan Penyelarasan Undang-undang Syarak dan Sivil.

“Perdana Menteri juga ada memaklumkan sepanjang 2020 dan 2021 kerajaan melalui JK Teknikal Undang-undang Syarak dan Sivil yang diperkenankan penubuhannya oleh Majlis Raja-raja di bawah Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam (MKI) telah mengadakan beberapa siri mesyuarat membincang dan meneliti RUU355 ini,” katanya. 

Justeru, Roslan Shahir menegaskan sebagai Keluarga Malaysia, semua pihak perlu sentiasa bertoleransi serta bertolak ansur di samping menghormati, menjaga dan memelihara hak sesama warga di negara ini. 

“Tindakan Guan Eng dan mereka yang menjadi tali barutnya ternyata memusuhi konsep Keluarga Malaysia ini. 

“Mengaitkan ia dengan Taliban dan menggambarkan sebarang pelaksanaan di bawahnya sebagai ganas adalah penghinaan ke atas rakyat Malaysia yang beragama Islam dan Raja-raja Melayu. Cukup-cukuplah bertindak melampau,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.