nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Hukuman sebar berita palsu tiada double standard

20 SEPT: Kerajaan tidak pernah mengamal ‘double standard’ dalam penguatkuasaan undang-undang terhadap individu yang melakukan kesalahan sama ada mereka adalah seorang menteri atau rakyat biasa.

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Annuar Musa, berkata undang-undang di Malaysia tidak pernah membezakan sama ada individu yang menyebarkan berita palsu adalah seorang kenamaan berjawatan menteri atau rakyat biasa.

“Bagaimanapun, mungkin wujud perbezaan pendapat iaitu mengelirukan bagi sesetengah orang mungkin tidak mengelirukan bagi individu lain.

“Namun, asasnya ialah sejauhmanakah perbuatan itu melanggar undang-undang sekiranya siasatan mendapati perkara itu melanggar undang-undang.

“Tiada siapa pun yang berada di atas undang-undang, malah seperti yang kita tahu bahawa ramai menteri termasuk saya didenda beberapa kali kerana didapati melanggar prosedur operasi standard (SOP) semasa pelaksanaan perintah kawalan pergerakan (PKP).

ANNUAR

“Justeru, kerajaan memberi jaminan bahawa dalam pelaksanaan undang-undang tiada apa membezakan sama ada mereka ialah menteri atau tidak, namun ia bergantung kepada penyiasatan dan kes berkaitan,” katanya ketika menjawab soalan di Parlimen hari ini.

Annuar berkata demikian ketika menjawab soalan dikemukakan oleh Ahli Parlimen PH-Kulim Bandar Baharu, Datuk Seri Saifuddin Nasution yang meminta penjelasan menteri sama ada wujud ‘double standard’ dalam pelaksanaan undang-undang berkaitan undang-undang berkaitan dengan penyebaran berita palsu antara menteri dan rakyat biasa.

Terdahulu, Annuar berkata kejayaan Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) yang kini mencapai hampir 80 peratus populasi dewasa penduduk Malaysia ketika ini membuktikan kesan negatif penyebaran berita palsu mengenai vaksin semakin berkurangan.

Bagaimanapun, Annuar berkata beliau tidak menafikan masih wujud golongan tertentu termasuk pengamal perubatan yang menyebarkan berita palsu mengenai keburukan vaksinasi.

Berikutan itu, Polis Diraja Malaysia (PDRM) sudah membuka 307 kertas siasatan mengikut Seksyen 505 Kanun Keseksaan berkaitan dengan penyebaran berita palsu mengenai pengambilan vaksin COVID-19, sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan mulai Mac 2020.

“Daripada jumlah itu sebanyak 163 kertas siasatan sudah siap termasuk 37 kes sudah dihadapkan di mahkamah, manakala 114 kes masih dalam siastan PDRM.

“Ini menunjukkan kadar penyebaran berita palsu berkaitan dengan pemberian vaksin kini semakin berkurangan.

“Justeru, kita mengucapkan terima kasih kepada masyarakat yang menjadi antara punca utama kejayaan program vaksinasi negara yang sedang berjalan pada masa ini,” katanya.

Annuar berkata demikian ketika menjawab soalan tambahan dikemukakan oleh Ahli Parlimen BERSATU-Beaufort, Datuk Azizah Mohd Dun yang meminta Annuar memberi penjelasan mengenai bentuk tindakan diambil kepada individu terbabit dengan penyebaran berita palsu berkaitan dengan pemberian vaksin di negara ini. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.