nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Ahli BBC perlu berani tegur kerajaan

20 SEPT: Ahli Majlis Penyokong Kerajaan (BBC) perlu berani menegur pemimpin kerajaannya dan menyuarakan kritikan membina demi kebaikan rakyat, sekali gus tidak menjadi ‘yes man’ dengan mengikut dasar yang sudah dan akan diputuskan.

Pengerusi BBC, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman, berkata tindakan itu perlu bagi membolehkan semak imbang berfungsi dalam kerajaan, selain memastikan setiap dasar benar-benar memanfaatkan.

Tajuddin yang juga Ahli Parlimen Pasir Salak berkata, teguran mesti dibuat setiap kali diberi peluang berbahas di Dewan Rakyat dan mereka perlu menggunakan platform itu untuk menyuarakan permasalahan rakyat di akar umbi, bukan bertikam lidah hingga tumpuan terganggu. 

“Perbahasan di Dewan Rakyat biarlah berkualiti, baru berfaedah. Jangan berucap merapu, kita kena bagi cadangan. Kalau yang ini bagus, kata bagus, kalau tak bagus tegur. 

“BBC Kerajaan Malaysia kena berkualiti dan bertanggungjawab. Rakyat dengar kalau menteri tidak buat kerja dan tak ‘perform’, rakyat mahu dengar wakil rakyat mereka dan ahli BBC khususnya, apa teguran dberi?

“Kita bercakap mewakili rakyat. Ahli Parlimen bercakap mewakili suara rakyat. Kita bercakap bukan mewakili suara kita, ikut syok kita saja, bukan. Perlu teguran, bukan ‘yes man’: katanya ketika ditemui hari ini. 

Beliau berkata, banyak permasalahan rakyat belum diselesaikan dan sukar dirungkai jika ruang Parlimen digunakan hanya untuk ‘berperang mulut’. 

Pada minggu lalu, Tajuddin dilantik mengisi jawatan itu menggantikan Ahli Parlimen Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim, yang kini menjawat jawatan Menteri Wilayah Persekutuan.

Tajuddin bercadang mengadakan sesi pertemuan membabitkan Ahli Parlimen BBC Kerajaan Malaysia dengan menteri, timbalan serta pegawai-pegawai kementerian bagi mendapatkan input dan jawapan mengenai perancangan kerajaan termasuk kerangka Belanjawan 2022. 

“Kadang-kadang kita bahas, kita sendiri pun tidak jelas. Ada perkara lagi penting dalam kementerian itu, kita tidak tegur pun. Maknanya, Ahli Parlimen kena tahu apa kementerian buat, peruntukan bajet untuk projek apa,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.