nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Nancy terkilan penyebaran berita palsu COVID-19 di Langkawi

19 SEPT: Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, Datuk Seri Nancy Shukri, melahirkan rasa terkilan dengan tindakan pihak tidak bertanggungjawab yang menyebarkan berita palsu mengenai peningkatan kes COVID-19 di Langkawi sejak pulau tersebut menjadi perintis gelembung pelancongan.

Berikutan itu, Nancy mengesahkan kementeriannya sudah membuat laporan berhubung penyebaran berita palsu dilakukan pihak tertentu kononnya pelaksanaan gelembung pelancongan menjadi penyebab peningkatan kes COVID-19 di pulau lagenda terbabit

“Laporan polis tentang penyebaran berita palsu ini sedang dibuat. Ia memberi tanggapan negatif projek rintis gelembung pelancongan Langkawi dan boleh menganggu ketenteraman orang ramai khususnya penduduk Langkawi.

“Orang ramai diingatkan tidak menyebarkan berita palsu seperti ini,” katanya menerusi beberapa ciapan di twitternya malam tadi.

Nancy menjelaskan hanya mereka yang didapati negatif dibenarkan meneruskan perjalanan ke Langkawi manakala mereka yang positif tidak dibenar berbuat demkian.

Malah katanya, kes-kes positif akan diberikan Home Surveillance Order untuk menjalani kuarantin kendiri di rumah selama 10 hari.

Antara berita palsu dan penjelasan Jabatan Kesihatan Kedah mengenai situasi COVID-19 di Langkawi.

“Saya ingatkan sekali lagi, tindakan undang-undang boleh dikenakan kepada pihak yang menyebarkan berita palsu!,” katanya.

MOTAC telah membuat laporan polis berhubung penyebaran berita palsu berhubung kehadiran pelancong di Langkawi.

Dalam pada itu Jabatan Kesihatan Negeri Kedah menjelaskan bahawa 57 kes COVID-19 di Langkawi pada 17 September lalu adalah kes tempatan dan tidak melibatkan pelancong.

Terdahulu, Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) berkata, pihaknya telah membuat laporan polis terhadap dua pengguna media sosial kerana menyebarkan berita palsu mengenai kesesakan teruk di Jeti Perlis.

MOTAC mendakwa laporan berita yang dikongsi Mohd Zuhnun dan Peter Tan Pei Teik yang menggambarkan orang ramai bersesak di jeti Kuala Perlis dan Langkawi adalah tidak benar.

Katanya, gambar yang tular tersebut diambil daripada berita yang disiarkan pada 20 Ogos tahun lalu.

“MOTAC menyifatkan tindakan yang dilakukan oleh kedua-dua pemilik akaun tersebut amatlah tidak bertanggungjawab serta boleh mengelirukan orang ramai.

“Paparan tersebut juga boleh mencemarkan imej kerajaan serta memberikan tanggapan negatif berhubung projek rintis gelembung pelancongan Langkawi,” kata kementerian itu menerusi Facebooknya.

Laporan polis dibuat semalam di Balai Polis Bandar Baru Bangi, Selangor bagi membolehkan pihak berkuasa dapat menjalankan siasatan dan mengambil tindakan tegas sekiranya hasil siasatan membuktikan kedua-dua pemilik akaun tersebut telah melakukan kesalahan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.