nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

JKM beri kaunseling kanak-kanak yatim piatu akibat COVID-19

19 SEPT: Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) mengarahkan 273 kaunselor dibawahnya untuk memberikan khidmat kaunseling berkala kepada kanak-kanak yang trauma selepas menjadi yatim atau yatim piatu akibat pandemik COVID-19.

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Harun, berkata kanak-kanak yang memerlukan khidmat itu berdasarkan situasi mereka sudah dikenal pasti.

Beliau berkata, aspek pemulihan dan kestabilan emosi kanak-kanak terbabit menjadi keutamaan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) bagi memastikan mereka dapat meneruskan kehidupan seperti biasa.

“Ada yang menyatakan, walaupun ayahnya sudah meninggal dunia sebulan lalu, tetapi sampai sekarang mereka masih trauma dan tidak dapat terima kehilangan,” katanya selepas melakukan tinjauan persediaan operasi Taska di Sepang, hari ini.

Datuk Seri Rina Harun

Rina berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai nasib 4,422 murid sekolah di bawah Kementerian Pendidikan (KPM) yang kehilangan ibu atau bapa atau penjaga akibat COVID-19 serta menjadi anak yatim atau yatim piatu akibat wabak itu.

Mengulas lanjut, Rina berkata, KPWKM menerusi JKM akan mengenal pasti waris atau saudara-mara yang boleh menjaga mereka berdasarkan peruntukan mengikut Seksyen 17 Akta Kanak-Kanak 2001.

“KPWKM ingin memastikan mereka membesar dalam suasana kekeluargaan. Dengan adanya penjaga, kemungkinan emosi mereka akan kembali stabil seperti sedia kala, selain mendapat khidmat kaunseling daripada JKM,” katanya.

Rina berkata, kerajaan juga mewujudkan Tabung Bantuan Segera dan Bantuan Kanak-Kanak dengan menyalurkan RM250 sebulan bagi seorang kanak-kanak berusia bawah tujuh tahun dan RM150 sebulan bagi seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun dan ke atas.

Katanya, bagi bantuan untuk satu keluarga pula, kerajaan mengumumkan kadar kenaikan maksimum dari RM450 sebulan kepada RM1,000 sebulan.

“Sekiranya tiada waris atau saudara-mara boleh menjaga, kanak-kanak itu akan ditempatkan di mana-mana tujuh institusi perlindungan kanak-kanak di bawah JKM di seluruh negara,” katanya.

Katanya, antara institusi terbabit adalah Rumah Kanak-Kanak (RKK) Pokok Sena, Kedah; Taman Sinar Puteri (TSP) Batu Gajah, Melaka; TSP Cheras; Rumah Budak Lelaki (RBL) Melaka; RKK Mini Kelantan; TSP Kota Kinabalu dan TSP Kuching.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.