nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Bantuan GKP 4.0 akan dibayar mulai Selasa ini

17 SEPT: Kerajaan terus komited membantu sektor perniagaan khususnya perusahaan kecil dan sederhana (PKS) mikro dengan menyalurkan dana berjumlah RM500 juta menerusi bantuan Geran Khas Prihatin (GKP) 4.0 di bawah Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (PEMULIH) mulai Selasa ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata bantuan ini akan memberi manfaat kepada lebih sejuta PKS mikro, bagi meringankan beban kewangan mereka dalam mengharungi tempoh yang masih mencabar.

“Bayaran GKP 4.0 akan dibayar dua kali iaitu pada September 2021 berjumlah RM500 dan November 2021 (RM500). Inisiatif ini melibatkan penerima sedia ada GKP 1.0, GKP 2.0, GKP 3.0 dan penerima baharu GKP 4.0, dengan implikasi kewangan sebanyak RM500 juta.

Ismail Sabri berharap bantuan ini dapat menggerakkan dan memulihkan kembali sektor PKS.

“Pembayaran akan dikreditkan terus ke akaun bank yang didaftarkan dalam sistem GKP. Semakan status kelulusan GKP 4.0 boleh dibuat mulai 20 September 2021 melalui Portal GKP, iaitu https://gkp.hasil.gov.my,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Ismail Sabri berkata secara keseluruhan, jumlah peruntukan yang telah dan akan disalurkan kepada lebih 1 juta PKS mikro di bawah GKP semenjak COVID-19 melanda negara adalah RM6.08 bilion.

Ismail Sabri berkata beliau berharap bantuan ini dapat menggerak dan memulihkan kembali sektor PKS yang merupakan enjin pertumbuhan ekonomi Keluarga Malaysia.

Infografik menunjukkan antara penerima yang layak menerima bantuan GKP 4.0.

“Kerajaan memberi keutamaan kepada pemain industri ini kerana mereka adalah antara sektor yang paling terjejas sepanjang pandemik COVID-19.

“Semoga dengan bantuan ini, peniaga kecil seperti pemilik gerai makanan, kedai gunting rambut, bengkel dan kedai kek dapat mengurangkan beban dan membantu aliran tunai,” katanya. – Oleh Haika Khazi

Get real time updates directly on you device, subscribe now.