nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kejayaan Langkawi jadi penanda aras – Muhyiddin

16 SEPT: Kejayaan gelembung pelancongan Pulau Langkawi bakal menjadi penanda aras kepada pembukaan lebih banyak destinasi pelancongan dengan selamat dan teratur dibuka di seluruh negara, pada masa depan.

Pengerusi Majlis Pemulihan Negara (MPN), Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata beliau berharap semua yang terbabit dalam rantaian sektor pelancongan yang terkesan akibat pandemik ini terutamanya peniaga kecil dan sederhana, dapat menikmati manfaat daripada pembukaan gelembung pelancongan ini.

“Namun ingin saya tegaskan, walaupun kita lengkap divaksin dan diberikan beberapa kelonggaran, saya berharap kita semua dapat terus patuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan bagi mengelak penularan jangkitan COVID-19,” katanya di Facebook, hari ini.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, susulan penutupan sempadan negara dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ekoran COVID-19, sektor pelancongan antara yang paling terjejas sedangkan sebelum ini ia menjadi antara penyumbang terbesar kepada ekonomi Malaysia.

MUHYIDDIN

Beliau berkata, pada tahun 2019 sebelum pandemik, sektor pelancongan menyumbang sebanyak 15.9 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK).

Terdahulu, Muhyiddin memantau dan melihat sendiri persediaan pembukaan sektor pelancongan domestik di Pulau Langkawi seperti yang dirancang dalam Pelan Pemulihan Negara (PPN).

Pulau Langkawi adalah destinasi pertama yang dipilih sebagai projek rintis gelembung pelancongan oleh MPN ketika Muhyiddin menjadi Perdana Menteri.

Muhyuddin juga menerima beberapa memorandum dari wakil pengusaha industri pelancongan yang akan dibawa ke MPN dan juga ke perhatian Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

“Mereka juga memberikan komitmen untuk memastikan semua kakitangan menerima suntikan vaksin bersama jaminan semua fasiliti dan fasiliti penginapan disanitasi dari semasa ke semasa bagi mengekang penularan wabak COVID-19,” katanya.

Dalam pada itu Muhyiddin berkata, sebelum ini di bawah pakej rangsangan ekonomi yang diumumkan sejak Mac 2020, lebih RM249.7 juta dimanfaatkan oleh rakyat dan perniagaan di Pulau Langkawi.

Beliau berkata antaranya ialah membabitkan Bantuan Prihatin Rakyat (BPN) sebanyak RM19 juta diberikan kepada 24,058 penerima dan Program Subsidi Upah (PSU) sebanyak RM182.3 juta kepada 1, 522 majikan yang memanfaatkan 31, 852 pekerja.

“Sebanyak RM386,500 juga diberikan kepada 773 pemandu teksi dan bas, manakala sejumlah RM35,400 diberikan kepada 59 pengusaha inap desa,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.