nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

CEO Felcra bukan jawatan politik, lantik atas merit

Lembaga Penyatuan dan Pemulihan Tanah atau Federal Land Consolidation and Rehabilitation Authority (FELCRA) asalnya telah ditubuhkan pada tahun 1966 sebagai badan berkanun.

FELCRA dipertanggungjawab untuk memajukan kawasan luar bandar dengan membuka peluang kepada masyarakat luar bandar menyertai aktiviti ekonomi bagi menjana pendapatan.

Pada tahun 1997, FELCRA telah dikorporatkan, kini dikenali sebagai FELCRA Berhad, bertukar status daripada badan berkanun kepada sebuah entiti syarikat korporat milik Menteri Kewangan (Diperbadankan), dan di bawah penyeliaan Kementerian Pembangunan Luar Bandar.

Kini, FELCRA menyelusuri beberapa bidang perniagaan secara proaktif seperti perladangan, pembajaan, hartanah dan pembinaan, pendidikan dan penghasilan makanan termasuk ternakan tenusu.

FELCRA turut terbabit dalam bidang ternakan tenusu yang mampu meningkatkan keuntungannya.

Visi FELCRA adalah untuk menjadi Organisasi Perusahaan Sosial Termantap (Social Enterprise Powerhouse) dalam sektor pertanian dan makanan demi mencapai misinya, iaitu untuk menjaga kepentingan ekonomi dan sosial para pesertanya serta mengaplikasi agriteknologi dalam mempelopori agenda Dasar Jaminan Makanan Negara.

Sehingga Julai 2020, FELCRA telah memajukan seluas 224,130 hektar ladang bagi pihak 111,462 orang peserta merangkumi 1,049 Projek Penyatuan dan Pemulihan (P&P), serta 33,145 hektar estet milik FELCRA.

Dalam satu kenyataan pada Ogos lalu, FELCRA meraih keuntungan interim 1/2021 berjumlah RM135.15 juta bagi tempoh kewangan 1 Januari 2021 hingga 30 April 2021 membabitkan projek P&P organisasi itu. Keuntungan yang dijana itu adalah 146 peratus atau RM80.22 juta lebih tinggi berbanding RM54.93 juta yang yang diraih dalam interim yang sama tahun lalu.

Bagi mengekalkan momentum kejayaan ini, saya menyeru agar FELCRA melantik seorang CEO atas dasar merit, dari kalangan profesional, melalui prosedur yang betul, ditemuduga secara terbuka, bukan dilantik secara terus oleh orang politik yang mempunyai agenda tertentu.

Sebagai orang lama, saya amat gembira apabila FELCRA berjaya keluar dari pelbagai skandal dan masalah yang dipikul semasa zaman UMNO-BN dengan melantik golongan profesional mengurus tadbir syarikat.

FELCRA kini sudah bersih, dan bakal menempa banyak lagi kejayaan. Usah dibiarkan FELCRA kembali ke zaman gelap. Nasib, untung dan masa depan FELCRA kini di tangan YAB Perdana Menteri. Terpulang kepada anda untuk meninggalkan legasi yang baik, atau sebaliknya.

Abdul Rahman Sarip
Pesara FELCRA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.