nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

BERSATU akan cadang batal rayuan isu warganegara anak

16 SEPT: Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU)  akan mencadangkan Kabinet menasihati peguam negara agar membatalkan rayuan kerajaan terhadap penghakiman Mahkamah Tinggi minggu lalu dalam usaha mempertahankan hak ibu warga Malaysia mendapatkan kewarganegaraan bagi anak yang lahir di luar negara.

Difahamkan Datuk Saifuddin Abdullah, Datuk Zuraida Kamaruddin dan Datuk Seri Rina Harun bersetuju untuk memanjangkan syor tersebut esok yang akan diutarakan oleh Rina yang merupakan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

“Harapnya esok dapat keputusan yang baik,” ciap Saifuddin yang merupakan Menteri Luar Negeri di Twitter.

Satu sumber dalam Kementerian Luar Negara menyatakan wujud kebimbangan amalan yang tidak mengiktiraf kewarganegaraan anak kelahiran luar negara oleh ibu warga Malaysia bakal menjadi halangan dalam usaha Putrajaya menjadi anggota Majlis Hak Asasi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNHCR).

Rina dikatakan akan membawa syor warganegara anak kelahiran luar negara oleh ibu warga Malaysia esok.

Pada 2019, Saifuddin yang ketika itu merupakan Menteri Luar Negara berkata Putrajaya mahu dipilih ke dalam UNHCR, sebuah langkah yang mula dilaksanakan Datuk Seri Hishammuddin Hussein ketika beliau mengumumkan usaha Malaysia bagi tujuan itu sepanjang temph 2022-2024.

Sebelum ini, Putrajaya menyatakan komitmennya untuk membantu pelarian Rohingya dalam langkah yang dilihat dapat menarik anggota PBB mempertimbangkan kredibiliti negara berhubung hak asasi manusia.

“Kes ini boleh menjadi satu lagi halangan terhadap usaha Malaysia menganggotai UNHCR. Jadi, ada satu kelegaan di Wisma Putra jika kerajaan batalkan rayuan tersebut,” kata sumber itu seperti yang dilaporkan MalaysiaNow.

Malaysia pertama kali menganggotai majlis PBB itu pada 2006 namun keanggotaannya tidak disambung selepas 2013.

Tekanan semakin memuncak terhadap Putrajaya selepas Menteri Dalam Negeri dan Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara memfailkan notis rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi 9 September lalu yang dibuat oleh hakim Akhtar Tahir.

Beliau memutuskan wanita Malaysia yang berkahwin dengan lelaki asing memiliki hak yang sama dengan lelaki warga Malaysia yang berkahwin dengan wanita asing dalam mewariskan kewarganegaraan kepada anak yang dilahirkan di luar negara.

Saman tersebut difailkan 18 Disember tahun lalu oleh Family Frontiers dan enam wanita Malaysia yang berkahwin dengan lelaki warga asing.

Ketika Perlembagaan membenarkan lelaki Malaysia yang berkahwin dengan wanita asing mendapatkan hak automatik kerakyatan bagi anak kelahiran luar negara, ia bagaimanapun tidak berlaku kepada ibu-ibu warga Malaysia yang berkahwin dengan lelaki asing dengan ramai dalam kalangan mereka berdepan pelbagai sekatan dalam usaha membawa pulang anak mereka ke negara ini.

Selain tiga menteri BERSATU tersebut, dua lagi menteri turut menyuarakan sokongan mereka untuk memberikan hak yang adil kepada wanita Malaysia berhubung kerakyatan anak-anak mereka.

Pemimpin UMNO, Tan Sri Annuar Musa dalam ulasan ringkasnya baru-baru ini menggesa pihak berkuasa untuk “mendengar suara ibu Malaysia”, sementara Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar dari GPS yang merupakan Menteri Undang-Undang turut menyokong keputusan tersebut, mengatakan ia selari dengan jaminan Perlembagaan yang tidak mendiskriminasi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.