MN Selangor sokong Keluarga Malaysia

35

14 SEPT: Muafakat Nasional (MN) Selangor akan kekal mempertahankan kerajaan ‘Keluarga Malaysia’ di bawah Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Tan Sri Noh Omar dan Pesuruhjaya Badan Perhubungan PAS Selangor, Datuk Dr Ahmad Yunus Hairi dalam kenyataan bersama hari ini, berkata MN akan memastikan jajaran politik perpaduan ummah terus menjadi agenda utama untuk menawan kembali negeri ini daripada Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Umum (PRU) nanti.

“Sepanjang dua tahun penubuhannya, MN Selangor terus melangkah ke depan memperkasakan agenda penyatuan ummah dan berjaya menubuhkan kerjasama politik antara kedua-dua parti pada pelbagai peringkat sehingga ke akar umbi,” kata kenyataan itu.

Katanya, kerjasama itu termasuk menggerakkan program dan aktiviti kebajikan serta kemasyarakatan yang mendapat sambutan dan sokongan menggalakkan daripada penyokong parti serta rakyat Selangor.

MN Selangor juga konsisten memperkasakan agenda Islam, Melayu dan Bumiputera secara tuntas demi membangunkan watan yang sejahtera seperti dipersetujui dalam Piagam MN.

“MN Selangor juga menerima realiti kepelbagaian agama, kaum dan budaya di negeri ini yang perlu turut dibabitkan bersama demi kestabilan politik, keharmonian kaum serta kesejahteraan negara,” katanya.

Kenyataan bersama itu dikeluarkan sempena ulang tahun kedua penubuhan MN dan pemeteraian Piagam MN antara UMNO dan PAS. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.