nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Malaysia elak tindakan provokatif di Laut China Selatan

14 SEPT: Malaysia kekal dengan pendirian bahawa semua pihak perlu mengelakkan tindakan yang boleh menimbulkan ketegangan dan bersifat provokatif oleh mana-mana negara asing di kawasan Laut China Selatan.

Menteri Luar, Datuk Saifuddin Abdullah menjelaskan Wisma Putra memang mengambil maklum akan kehadiran kapal perang negara asing di Laut China Selatan yang sedang menjalankan operasi dan bergerak bebas yang menjadi amalan biasa oleh kapal tentera laut di peringkat antarabangsa.

Saifuddin berkata pendirian Malaysia berhubung Laut China Selatan adalah jelas pertama bahawa semua pihak perlu memastikan keamanan, keselamatan dan kestabilan serta kebebasan pelayaran dan penerbangan, atau ‘freedom of navigation and over–flight’.

Keduanya, kata Saifuddin berkata semua pihak perlu mengelakkan tindakan yang boleh menimbulkan ketegangan dan bersifat provokatif, atau dengan izin, mengamalkan self–restraint, dan mengelakkan tindakan berkaitan ketenteraan, atau dengan izin, militarisation.

“Bagi memastikan keamanan dan kedaulatan di perairan negara kekal terpelihara, Kementerian Luar Negeri, bersama-sama dengan Majlis Keselamatan Negara (MKN), Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) dan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), sentiasa komited dan memberikan perhatian yang khusus terhadap keselamatan di kawasan perairan negara.

Datuk Saifuddin Abdullah

“Tindakan yang diambil termasuklah rondaan, pengawasan dan penguatkuasaan yang dilaksanakan secara berterusan 24 jam seminggu untuk memastikan kedaulatan, hak kedaulatan dan kepentingan negara sentiasa terpelihara,” katanya ketika menjawab soalan di sesi jawab lisan di Parlimen sebentar tadi.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan dikemukakan oleh Ahli Parlimen PAS-Setiu, Shaharizukirnain Abd. Kadir yang meminta Menteri Dalam Negeri, menyatakan reaksi Wisma Putra susulan tindakan negaran besar menghantar kapal perang ke Laut China Selatan.

Mengulas lanjut, Saifuddin berkata pendirian Malaysia juga disuarakan dengan konsisten di pentas serantau dan antarabangsa.

Beliau berkata kerajaan telah mengambil pendekatan diplomatik dengan negara-negara yang berkaitan, di mana Malaysia menegaskan bahawa Laut China Selatan mesti kekal menjadi laluan perdagangan dan perairan yang aman.

“Malaysia juga menyatakan pendirian negara berhubung Laut China Selatan yang mana isu ini perlu diselesaikan secara damai menerusi pendekatan diplomatik selaras dengan prinsip undang-undang antarabangsa, termasuklah, Konvensyen Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu berhubung Undang-Undang Laut 1982,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.