nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pelantikan Ismail Sabri selaras Perlembagaan Persekutuan

13 SEPT: Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, menegaskan bahawa pemilihan dan pelantikan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai Perdana Menteri Kesembilan adalah selaras dengan Perkara 40(2)(a) dan Perkara 43(2)(a) Perlembagaan Persekutuan.

Al-Sultan Abdullah bertitah perlantikan Ismail Sabri juga adalah selaras konsep Raja Berperlembagaan dan demokrasi berparlimen, di mana baginda memberi peluang kepada semua 220 ahli Parlimen menamakan seorang Ahli Dewan Rakyat yang diberikan kepercayaan dilantik sebagai calon Perdana Menteri menerusi penghantaran surat akuan (SD).

Titah Baginda lagi, situasi itu adalah sama seperti yang berlaku pada tahun 2020 yang lalu ekoran peletakan jawatan Perdana Menteri Malaysia yang ke-7,  di mana Perdana Menteri Malaysia yang ke-9 telah dilaksanakan dengan berpandu kepada Perlembagaan Persekutuan.

“Selari dengan konsep Raja Berperlembagaan dan Demokrasi Berparlimen, Beta telah memberi peluang kepada semua 220 orang Ahli Dewan Rakyat untuk menamakan menerusi surat akuan seorang Ahli Dewan Rakyat yang diberi kepercayaan untuk dilantik sebagai Perdana Menteri.

“Menerusi surat-surat akuan tersebut, Beta mendapati seramai 114 Ahli Dewan Rakyat telah memberi kepercayaan kepada Ahli Parlimen Bera Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Sultan Abdullah bertitah bahawa pelantikan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai Perdana Menteri Kesembilan adalah selaras dengan Perkara 40(2)(a) dan Perkara 43(2)(a) Perlembagaan Persekutuan.

“Justeru, pada 19 Ogos 2021, setelah menerima menghadap semua 114 Ahli Dewan Rakyat tersebut, Beta telah berpuas hati bahawa kepercayaan yang diberikan kepada Ahli Parlimen Bera adalah dengan kerelaan mereka sendiri serta dengan tanpa sebarang paksaan.

“Jumlah ini adalah merupakan jumlah majoriti yang mencukupi untuk membentuk kerajaan,” titah baginda dalam Titah Diraja sempena Istiadat Pembukaan Dewan Rakyat Penggal Keempat Parlimen, hari ini

Dalam pada itu, Yang di-Pertuan Agong, menyambut baik keterbukaan kerajaan yang memberi peluang kepada pelbagai pihak termasuk ahli parlimen terbabit dalam tadbir urus negara.

Baginda juga menyambut baik usaha merealisasi pendekatan dwi-partisan antara semua pihak yang membawa landskap politik baharu serta membawa perubahan sistem politik negara.

“Kematangan ini didamba oleh rakyat dan ambillah nasihat pepatah lama ‘biduk lalu kiambang bertaut, yang menang tidak menang semua dan yang kalah tidak kalah semua,” titah.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.