nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lebih 1,000 Orang Asli di Lipis bakal divaksinasi

12 SEPT: Lebih 1,000 Orang Asli di Lipis bakal menerima vaksin CanSino yang akan diberikan dalam misi vaksinasi selama empat hari bermula hari ini.

Sehingga hari ini, seramai 4,215 Orang Asli telah menerima vaksin CanSino ini di bawah program vaksinasi Orang Asli di serata negara.

Timbalan Menteri 1 Pembangunan Luar Bandar, Datuk Seri Abdul Rahman Mohamad berkata misi tersebut merupakan inisiatif Kerajaan Negeri dan Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail, Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) dengan kerjasama Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) Lipis.

“Program ini akan memulakan siri jelajah bagi menyampaikan vaksin ke Pos Lejang, Pos Titom dan Pos Sinderut.

Abdul Rahman (tengah) ketika memulakan siri jelajah vaksinasi Orang Asli di Lipis hari ini.

“Bekalan vaksin bersama dengan pegawai-pegawai JAKOA dan juga petugas kesihatan akan menyampaikan bekalan dengan menggunakan helikopter bagi mengatasi cabaran akses kepada kawasan-kawasan ini,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Abdul Rahman berkata, pelaksanaan misi itu bepegang teguh kepada konsep Keluarga Malaysia seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob kerana ia memerlukan kerjasama yang erat antara Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB), Kementerian Kesihatan (KKM), Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) dan juga Kerajaan Negeri Pahang.

Beliau berharap selepas tempoh 28 hari yang ditetapkan bagi vaksin satu dos, masyarakat Orang Asli yang menerima vaksin ini akan lebih yakin dalam menjalankan aktiviti ekonomi yang mungkin melibatkan pendedahan kepada masyarakat arus perdana dan seterusnya meningkatkan kebolehan mereka menjana pendapatan.

“Saya ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada pegawai-pegawai dan pengurusan JAKOA dan pegawai dan anggota kesihatan yang bertungkus-lumus menjayakan misi ini di peringkat nasional.

“Saya juga ingin merakamkan setinggi-tinggi perhargaan kepada KKM dan Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin COVID-19 (JKJAV) atas usaha yang dijalankan dalam mendapatkan bekalan vaksin jenis Cansino yang memberi impak besar bagi masyarakat Orang Asli di seluruh negara,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.