nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Aktiviti Kargo Barangan Non-essential Kembali Normal

12 SEPT: Aktiviti penerimaan dan pemunggahan kargo barangan non-essential bagi tujuan import dan eksport dibenarkan beroperasi seperti biasa 24 jam sehari tujuh hari seminggu berkuat kuasa serta-merta.

Sebelum ini, aktiviti penerimaan dan pemunggahan kargo barangan non-essential di premis hanya dibenarkan pada setiap hari Isnin, Rabu dan Jumaat dari jam 8 pagi hingga 8 malam.

Namun, Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong berkata, syarikat terlibat perlu mengemukakan permohonan melalui sistem COVID-I9 lntelligent Management System (CIMS) 3.0 Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan lndustri (MlTl) atau mendapat kelulusan Kementerian Pengangkutan (MOT) untuk beroperasi. 

“Keputusan ini dibuat berikutan permohonan MOT kepada Majlis Keselamatan Negara (MKN) untuk mengelakkan kesesakan di gudang, lapangan kontena dan sekitarnya serta memastikan pergerakan barangan berjalan lancar ketika pertumbuhan ekonomi semakin meningkat.

“Syarikat perlu melaksanakan pematuhan sepenuhnya ke atas prosedur operasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) Berfasa yang berkuat kuasa,” katanya menerusi kenyataan media, hari ini. 

KA SIONG

Dalam pada itu, Ka Siong memaklumkan sekiranya 40 peratus pekerja lengkap menerima vaksin, kapasiti kakitangan yang dibenarkan beroperasi adalah sebanyak 60 peratus. 

Pada masa yang sama, beliau yang juga Presiden MCA menjelaskan jika 60 peratus lengkap menerima vaksin, kapasiti pekerja yang dibenarkan adalah sebanyak 80 peratus manakala kapasiti pekerja dibenarkan beroperasi sepenuhnya (100 peratus) sekiranya 80 peratus pekerja lengkap menerima vaksin.

“Setiap syarikat perlu mematuhi protokol kesihatan yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan pelaksanaan norma baharu seperti pemeriksaan suhu badan, mengimbas MySejahtera, penjarakan fizikal, penyediaan hand sanitiser dan pemakaian pelitup muka. 

“Sebarang penyertaan pekerja yang bergejala, sedang dalam Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD), Person Under Surveillance (PUS) dan sedang dalam Perintah Kuarantin adalah tidak dibenarkan sama sekali,” katanya. 

Sementara itu, Ka Siong menegaskan bahawa sebarang ketidakpatuhan SOP yang ditetapkan boleh diambil tindakan di bawah Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342).

“Syarikat-syarikat yang terlibat perlu sentiasa merujuk kepada SOP terkini dan boleh disemak melalui laman web https://www.mkn.gov.my/.

“MOT akan terus memantau situasi di lapangan untuk memastikan persekitaran yang selamat serta membolehkan para pemain industri logistik dan pengangkutan berkembang maju,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.