nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen Perlu Diperkasakan

11 SEPT: Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Azhar Azizan Harun, berharap Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen dapat diperkasakan kerana mempunyai peranan yang amat penting dalam menjalankan proses semak dan imbang pentadbiran negara.

Azhar berkata, jawatankuasa bipartisan akan disifatkan lebih eksklusif dan khusus bagi membincangkan sesuatu perkara secara mendalam tanpa membabitkan aspek politiking.

“Saya mahu membudayakan penggunaan Jawatankuasa Pilihan Khas ini kerana saya amat percaya jawatankuasa ini mempunyai fungsi penting untuk semak dan imbang kerana ia dianggotai wakil kerajaan dan pembangkang.

“Jawatankuasa ini turut mempunyai kuasa untuk memanggil menteri, penjawat awam untuk ditanya soalan dan saya rasa inilah proses penambahbaikan yang amat signifikan bagi Parlimen Malaysia,” katanya dalam rancangan Selamat Pagi Malaysia di TV1 sempena ulang tahun Parlimen ke-62 hari ini.

Mengulas lanjut, Azhar berkata, sebagai Yang Dipertua Dewan Rakyat, beliau turut melaksanakan beberapa reformasi Parlimen antaranya memperuntukkan masa yang sama dan adil kepada Ahli-ahli Parlimen dari blok kerajaan dan pembangkang ketika mengambil bahagian dalam sesi perbahasan.

Datuk Azhar Azizan Harun

Azhar juga berpandangan Parlimen perlu berdiri sebagai sebuah badan bebas tanpa campur tangan mana-mana pihak seperti
badan kehakiman.

“Malah semasa saya menjadi Yang Dipertua, kita tidak pernah disuruh atau diberi arahan oleh pihak eksekutif untuk berbuat atau tidak berbuat sesuatu.

“Ia sememangnya bergantung kepada Ahli-ahli Parlimen untuk membahaskan apa-apa polisi yang dibentangkan di Parlimen secara ilmiah dan tidak beremosi,” katanya.

Sempena persidangan Dewan Rakyat yang akan bermula Isnin ini, Azhar berkata, pelbagai inisiatif dijalankan bagi meminimumkan risiko jangkitan COVID-19 antaranya pemasangan penapis udara ultra violet di dewan besar Parlimen serta penggunaan teknologi nano di pejabat bagi membunuh bakteria dan virus.

Azhar berkata, dengan melalui usaha itu, tahap pengudaraan di Parlimen kini adalah setaraf hospital dan amat bersih.

Mengenai persidangan secara hibrid, Azhar berkata draf bagi tujuan itu yang antara lain merangkumi kaedah perjalanan mesyuarat, peraturan, perbahasan, proses undi serta intervensi telah disediakan dan akan dibawa ke Mesyuarat Jawatankuasa Dewan, pada Isnin.

Sekiranya mendapat persetujuan, beliau berharap mesyuarat Jawatankuasa Pilihan Khas setidak-tidaknya dapat dijalankan secara dalam talian dengan tidak memerlukan penjawat awam terlibat untuk hadir selain dapat mengurangkan risiko penularan COVID-19.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.