nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rakyat Yakin Keupayaan Pentadbiran Kerajaan PN

10 SEPT: Rakyat kini meletakkan keupayaan dan kepercayaan kepada pentadbiran Perikatan Nasional (PN) selepas mengambil alih kerajaan daripada Pakatan Harapan (PH). 

Ini bersandarkan kaji selidik yang dilakukan Ilham Centre terhadap penerimaan rakyat dalam kalangan Melayu-Muslim kepada agenda reformasi institusi dan mendapati orang Melayu boleh menerima idea-idea yang telah dikemukakan.

Felo Penyelidik Ilham Centre, Prof Madya Dr Hamidin Abd Hamid berkata masyarakat khususnya orang Melayu meletakkan kepercayaan kepada pentadbiran selepas PH, di mana banyak perkara boleh dicapai dan dilakukan oleh kerajaan sekarang. 

“Orang Melayu yang merupakan etnik terbesar di Malaysia lebih menumpukan kepada isu yang dekat dengan mereka seperti ekonomi dan pendidikan dan bukannya isu-isu nasional yang ada hari ini. 

“Bagi memastikan agenda reformasi institusi itu lebih baik, ketua-ketua pentadbir harus memastikan ia akan tidak lebih kepada parti-parti politik sebaliknya terus kepada rakyat. Inilah cerminan kepada dapatan ini. 

HAMIDIN

“Kaji selidik kami juga mendapati orang Melayu masih mengikut kepada ketua-ketua mereka. Inilah pegangan sejak lama dulu, biar apa yang berlaku, kesetiaan mereka kepada ketua sangat kuat,” katanya. 

Beliau berkata demikian pada sidang media Reformasi Institusi Di Malaysia: Pandangan Dan Sentimen Melayu-Muslim, di Kuala Lumpur, hari ini.

Justeru, Hamidin menegaskan agar agenda reformasi institusi yang menjadi modal perbincangan dan tawaran politik dalam perkembangan politik negara harus dilaksana dengan segera memandangkan tahap kepercayaan orang Melayu kepada kepimpinan lebih tinggi.

 “Ketika era Pakatan Harapan (PH), sememangnya ada agenda reformasi institusi ini tetapi ia tidak sampai. PH syok sendiri, walaupun ia (agenda reformasi institusi) lebih terkedepan tetapi tak sampai kepada golongan bawah,” katanya

Dalam pada itu, ditanya berkenaan kesediaan orang Melayu menerima pemimpin bukan Melayu, Hamidin memaklumkan, perkara tersebut sudah semakin meluas dalam kalangan kelompok terbesar itu.

Beliau berkata, rakyat tidak akan menolak walaupun pemimpin mereka bukan Melayu asalkan mereka masih berasa selamat dengan hak-hak istimewa orang Melayu tidak tergugat.

“Ketuanan Melayu tidak disentuh dan terus mengekalkan apa yang telah ada sejak sebelum ini lagi.

“Perkara menerima ini sudah semakin meluas kerana orang Melayu juga semakin bergaul dengan pelbagai kaum lain dan tahap pendidikan mereka juga semakin baik. 

“Elemen-elemen Melayu itu tidak harus menjadi pertikaian dan perlu dijaga dengan sebaik-baiknya,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.