nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PRU-15: BERSATU elak pertembungan antara PN, BN dan PH

Wan Saiful menyatakan BERSATU berusaha menggelak daripada berlaku pertembungan tiga penjuru antara calon PN, BN dan PH pada PRU-15.

10 SEPT: Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) berusaha untuk menggelakkan pertembungan tiga penjuru antara calon Perikatan Nasional (PN), Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) akan datang.

Bagaimanapun, Ketua Penerangannya, Datuk Wan Saiful Wan Jan berkata BERSATU tetap perlu bersiap sedia untuk menghadapi saingan tiga penjuru jika UMNO berkeras enggan bekerjasama dengan parti itu pada PRU-15 nanti.

“Kalau itu berlaku BERSATU terpaksa menghadapinya tetapi adalah lebih baik jika kita boleh pastikan hanya berlaku pertembungan dua penjuru atau satu lawan satu antara gabungan parti membentuk kerajaan sekarang dengan PH.

“Saya punya padangan jika berlaku pertembungan tiga penjuru antara BN menentang PN (yang mempunyai dua parti besar mewakili orang Melayu iaitu PAS dan BERSATU) dan pembangkang dalam PRU-15 nanti maka PH akan menang dan kembali berkuasa.

“Kita sudah lihat kesannya semasa PRU-14 apabila berlaku pertembungan tiga penjuru antara BN, PAS dan gabungan pembangkang maka pengundi Melayu berpecah, sekali gus membolehkan PH yang turut dianggotai oleh BERSATU meraih kemenangan selesa,” katanya kepada pemberita pada sidang media sempena ulang tahun ke-5 penubuhan BERSATU di pejabatnya hari ini.

Berikutan itu, Wan Saiful menegaskan semua pemimpin BN dan PN perlu berfikir secara rasional mengenai matlamat utama perjuangan mereka selama ini.

“Dalam suasana politik sekarang jangan dilihat sebagai pertembungan peribadi yang sudah lama berlalu sekarang ini kita perlu bersaing atas dasar dan ideologi supaya mewujudkan suasana di mana walaupun kita bersaing namun mereka tetap berkawan,” katanya.

Sementara itu, mengulas undang-undang lompat parti, Wan Saiful berkata BERSATU belum membuat keputusan muktamad sama ada mahu menyokong atau menolak cadangan kerajaan itu.

Menurutya, perkara itu sedang diperhalusi di peringkat parti kerana lompat parti telah mengundang dua pandangan yang berbeza mengenainya.

“Setakat ini isu Rang Undang-undang Akta Anti Lompat Parti masih dibincangkan dalam BERSATU, ada yang menyatakan ia patut disokong jika ia diperkenalkan dan ada pula beranggapan tidak patut kerana melanggar hak asasi.  

“Saya faham dari kedua-dua belah ini sebab saya pun pernah buat kajian ini. Satu pihak menyatakan tak boleh melompat parti, mereka kata rakyat pilih parti dan bukan pilih calon.

“Pandangan sebelah lain pula ialah tidak boleh dihalang untuk melompat parti kerana ia adalah wakil rakyat dan bukan wakil parti.

“Jadi apabila namanya wakil rakyat, maka bolehlah hendak pergi ke mana-mana parti pun dan tidak boleh disekat,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.