nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Sesi pendengaran awam nyahwarta HSKLU didakwa tergesa-gesa

8 OGOS: Wakil penduduk Orang Asli mendakwa sesi pendengaran awam dibuat kerajaan negeri Selangor bagi penyahwartaan Hutan Simpan Kuala Langat Utara (HSKLU) yang diadakan pada November tahun lalu dilakukan secara keadaan tergesa-gesa dan tidak ramai dapat menyertainya.

Aktivis Orang Asli, Shaq Koyok berkata, penduduk di lima kampung Orang Asli hanya diberikan notis makluman empat hari sebelum sesi pendengaran awam itu dibuat.

Shaq juga mendakwa lokasi bagi program berkenaan dibuat di Pulau Carey adalah agak jauh dari kawasan kampung sekali gus menyukar penduduk untuk ke sana bagi memberikan maklum balas berhubung penyahwartaan HSKLU.

Berikutan itu, Shaq berkata, pihaknya juga sudah menghantar memorandum bantahan penyahwartaan pada Februari tahun lalu bagaimanapun tiada maklum balas diterima.

“Penyahwartaan juga diluluskan ketika pandemik iaitu pada Mei lalu, secara tiba-tiba sahaja.

“Hutan ini banyak kepentingan kepada rakyat Selangor secara keseluruhannya kerana hutan ia adalah tempat penyerapan karbon dioksida yang mana kalau tiada hutan, pemanasan global akan terus berlaku. Jadi kami berharap Menteri Besar akan membatalkan kelulusan nyahwarta HSKLU,” katanya.

Shaq berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas bersama wakil-wakil badan bukan kerajaan (NGO) Pertahankan Hutan Simpan Kuala Langat Utara (PHSKLU) hadir untuk menyerahkan memorandum dan penyerahan ‘Poskad Dari Esok’ kepada Menteri Besar Selangor hari ini.

Antara NGO yang mengemukakan bantahan adalah Center for Orang Asli (COAC); Five Arts Centre; Global Environment Centre (GEC) dan Greenpeace Malaysia.

Isu penyahwartaan HSKLU terus mendapat perhatian berikutan ia didakwa dilakukan secara tergesa-gesa.

Penyahwartaan itu dimaklumkan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Hal Ehwal Orang Asli Selangor, Hee Loy Sian pada sesi penggulungan di persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor pada bulan lalu.

Pada sidang berkenaan, Loy Sian memaklumkan kira-kira 536.70 hektar dari keseluruhan kawasan HSKLU diluluskan untuk dinyahwarta mengikut Seksyen 12, Enakmen (Pemakaian) Akta Perhutanan Negeri Selangor 1985.

Katanya, sebanyak 581.48 hektar kawasan turut diluluskan sebagai gantian hutan simpan kekal di negeri ini.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.