nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

I-Guru Cadang Sekolah Bersemuka Hanya Libatkan Calon Peperiksaan

8 SEPT : Ikatan Guru-Guru Muslim Malaysia (i-Guru) mencadangkan agar sesi persekolahan secara bersemuka hanya dilaksanakan membabitkan murid yang akan menduduki peperiksaan utama sahaja.

Presidennya, Mohd Azizee Hasan berkata, mereka yang akan menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) serta yang setara yang perlu hadir sesi persekolahan secara bersemuka.

Menurut beliau, keputusan untuk melaksanakan perkara itu juga perlu tertakluk kepada prosedur operasi standard (SOP) Fasa Pelan Pemulihan Negara (PPN) dan adalah keperluan mengutamakan negeri yang berada di yang berada di Fasa 3 dan 4.                                       

“Bagi yang bukan kelas peperiksaan dicadangkan kekal kaedah Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) dengan penambahbaikan dengan mengambil kira aspek kesejahteraan emosi dan mental.

“Kementerian Pendidikan Malaysia (KMP) juga perlu menyediakan pelan intervensi untuk menangani isu-isu kemahiran membaca, menulis dan mengira (3M) agar tiada keciciran yang mengakibatkan isu lost generatian,” katanya menerusi kenyataan, hari ini. 

Mohd Azizee Hasan

Terdahulu, Menteri Kanan Pendidikan, Datuk Radzi Jidin mengesahkan sesi persekolahan secara bersemuka akan tetap dilaksanakan pada 3 Oktober ini namun tidak akan melibatkan negeri-negeri yang masih berada di dalam Fasa 1 PPN. 

Dalam pada itu, Mohd Azizee memaklumkan sekiranya KPM ingin membuka operasi persekolahan kepada semua murid di negeri Fasa 4 beberapa perkara dan SOP perlu ditambah baik dan diselesaikan bagi memastikan tiada pelajar yang dijangkiti COVID-19. 

“Perkara tersebut adalah kadar vaksinasi eko sistem pendidikan (guru-staf-murid ) sudah mencapai 95 peratus, SOP yang ketat , mengamalkan penjarakan fizikal, kebenaran pihak Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan KKM berdasarkan data dan sains serta kaedah pembelajaran secara flipped classroom atau hybrid. 

“Apa pun pihak i-Guru yakin dengan keputusan pihak KPM kerana mereka punyai kepakaran dan data yang konkrit serta sesi libat urus Menteri Pendidikan yang telah turun mendapatkan pandangan dari warga guru dan pentadbir sekolah.

“Menteri juga dilihat sudi mendapatkan pandangan dari kesatuan-kesatuan guru serta pertubuhan bukan kerajaan (NGO) seperti Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP) dan Kongres dalam isu ini,” katanya. 

Sementara itu, beliau menjelaskan penangguhan untuk kelas bukan peperiksaan ke tahun hadapan adalah wajar dan realistik sehinggalah angka menurun ke tahap yang menyakinkan untuk sesi secara bersemuka. 

“Ini perlu kepada data dan sains serta berpandukan kepada langkah pelan pemulihan pendidikan negara,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.