nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Wan Junaidi fokus selesaikan isu Perjanjian Malaysia 1963

7 SEPT: Transformasi kerajaan, Parlimen dan menyelesaikan isu Perjanjian Malaysia 1963 (MA63) menjadi antara fokus utama Datuk Seri Dr. Wan Junaidi Tuanku Jaafar dalam mencapai Petunjuk Prestasi Utama (KPI) dalam masa 100 hari beliau memegang jawatan sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang).

Malah, Wan Junaidi berkata selepas perbincangan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob secara dasarnya
telah bersetuju untuk Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang) meneliti pelan transformasi berkenaan.

Beliau berkata sudah tiba masanya pentadbiran dalam kerajaan dan sistem Parlimen menjalani transformasi dan penambahbaikan agar ia lebih relevan dengan situasi sosial dan politik semasa dan sebagai persediaan dalam berhadapan dengan cabaran semasa.

Berikutan itu, saya berazam untuk memberikan komitmen untuk mengkaji semula hak-hak rakyat Sabah dan Sarawak seperti mana termaktub dalam Perjanjian Malaysia 1963 (MA63).

“MA63 adalah isu yang penting bagi saya dan salah satu fokus utama saya. Saya sudah berjumpa dengan Penasihat Undang-Undang Sarawak dan berkomunikasi dengan Penasihat Undang-Undang Sabah berkenaan isu ini”, katanya dalam satu kenyataan hadi ini.

Mengulas lanjut, Wan Junaidi berkata beliau akan meneliti persamaan antara Sarawak dan Sabah untuk mendapatkan penyelesaian.

Dalam pada itu, Wan Junaidi juga telah mengadakan pertemuan dengan dengan Yang di-Pertua Dewan Negara Tan Sri Dr. Rais Yatim dan Yang di-Pertua Dewan Rakyat, Datuk Azhar Azizan Harun pada minggu lalu untuk membincangkan isu transformasi Parlimen.

Beliau berkata hasil pertemuan berkenaan kedua-dua pihak bersetuju untuk memperkenal semula Akta Perkhidmatan Parlimen yang akan lebih komprehensif untuk memberi kebebasan kepada Parlimen.

Wan Junaidi berkata mereka juga bersetuju mewujudkan akta baharu bagi menggantikan Akta Hak Istimewa dan Kuasa Parlimen 1952 (Pindaan 1988).

“Saya berbesar hati kerana Yang di-Pertua Dewan Negara dan Speaker Dewan memberikan maklum balas yang
memberangsangkan dan menunjukkan komitmen dalam menerajui usaha transformasi Parlimen.

“Kami juga telah bersetuju untuk menubuhkan jawatankuasa bersama antara Parlimen dan Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-undang) untuk memastikan pelbagai usul dapat dibincangkan dan dilaksanakan dengan lancar,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.