nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Sekolah memandu dibenarkan beroperasi mulai Khamis ini

7 SEPT: Industri Latihan Pemanduan (ILP) Kenderaan Motor di seluruh negara akan dibenarkan beroperasi dalam tempoh Pelan Pemulihan Negara (PPN) secara janji temu mulai Khamis ini.

Bagaimanapun, Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong berkata proses pengujian bagi mendapatkan lesen memandu berkaitan di institut memandu (IM)  hanya akan bermula pada 17 September 2021.

Ka Siong berkata tempoh masa ini diperuntukkan kepada pihak IM dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) untuk bersedia sepenuhnya bagi mengelakkan isu-isu berbangkit yang boleh memberi kesan negatif kepada calon.

“Kebenaran yang telah mendapat kelulusan daripada Majlis Keselamatan Negara (MKN) ini tertakluk kepada pematuhan perkara seperti pematuhan sepenuhnya ke atas Prosedur Operasi Standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) Berfasa yang berkuat kuasa.

KA SIONG

“Kedua, pekerja, tenaga pengajar dan calon telah lengkap menerima vaksin dengan mengemukakan Sijil Digital Vaksinasi COVID-19 dan kad pengenalan sebagai pembuktian,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mengulas lanjut, Ka Siong berkata syarikat hanya dibenarkan beroperasi dengan kapasiti pekerja berdasarkan peratusan pekerja yang telah lengkap menerima vaksin.

Beliau berkata sekiranya kadar peratusan pekerja yang lengkap menerima vaksin adalah 40 peratus maka kapasiti pekerja yang dibenarkan beroperasi adalah sebanyak 60 peratus.

“Jika 60 peratus lengkap menerima vaksin, maka 80 peratus pekerja dibenar beroperasi. Syarikat dibenarkan beroperasi dengan kapasiti 100 peratus sekiranya 80 peratus pekerja lengkap menerima vaksin.

“Kehadiran mana-mana kakitangan/calon yang bergejala, sedang dalam Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD), ‘Person Under Surveillance’ (PUS) dan sedang dalam Perintah Kuarantin adalah tidak dibenarkan,” katanya.

Dalam pada itu, Ka Siong berkata syarikat juga perlu mematuhi protokol kesihatan yang telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan (KKM) dan pelaksanaan norma baharu seperti pemeriksaan suhu badan, mengimbas MySejahtera, mengamalkan penjarakan fizikal, pemakaian pelitup separuh muka dan penyediaan ‘hand sanitizer’.

“MOT ingin mengingatkan bahawa sebarang ketidakpatuhan SOP yang ditetapkan boleh diambil tindakan di bawah Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342).

“Memahami dan prihatin dengan kesukaran yang terpaksa dihadapi oleh pengendali IM akibat pandemik COVID-19, MOT memutuskan pemberian moratorium selama tiga bulan iaitu sehingga 30 November 2021 bagi keperluan pembaharuan permit yang tamat tempoh sah laku permitnya antara bulan Januari hingga September 2021 .

“Diharapkan dengan pengoperasian semula ILP ini dapat memberi kelegaan kepada pengusaha-pengusaha ILP atau IM, tenaga pengajar dan orang ramai yang memerlukan perkhidmatan berkaitan,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.