nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Sarawak Jadi Negeri Pertama Vaksin Individu Bawah 18 Tahun

7 SEPT : Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengesahkan Sarawak menjadi negeri pertama memulakan program vaksinasi Covid-19 untuk golongan remaja bawah 18 tahun yang akan bermula esok.

Menterinya, Khairy Jamaluddin Abu Bakar  berkata, pemberian vaksin dijangka akan memberi faedah kepada 76,400 remaja di negeri itu yang berusia 16 dan 17 tahun.

Pada masa yang sama, beliau menjelaskan remaja berumur 12 hingga 15 yang berisiko tinggi dan mempunyai penyakit komorbid akan diutamakan untuk menerima vaksin.

“Selepas selesai vaksin untuk 16 hingga 17 tahun, kita akan turun ke usia 14,15,12 dan 13 tahun. Namun, kita akan buat secara berperingkat untuk memastikan tidak ada masalah dalam melaksanakan program imunisasi ini,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika mengadakan lawatan  di tapak cadangan hospital medan di lapangan terbang lama di Jalan Utara, Tawau, hari ini yang turut dihadiri oleh Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah.

Khairy berbual dengan Tan Sri Dr Noor Hisham ketika lawatannya ke hospital medan Jalan Utara, Tawau hari ini.

Dalam pada itu, Khairy Jamaluddin berkata, Wilayah Persekutuan Labuan, Kuala Lumpur dan Selangor akan menjadi negeri seterusnya bagi program vaksinasi golongan remaja sebelum di negeri-negeri yang telah mencapai kadar imunisasi 80 peratus dalam kalangan dewasa. 

“Ini merupakan keputusan dasar yang telah dibuat di Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin Covid-19 (JKJAV). 

“Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA) telah memberi kelulusan untuk golongan remaja diberikan vaksin jenis Pfizer,” katanya. 

Tambah beliau, pemberian vaksin COVID-19 kepada golongan itu memberikan kebaikan  berbanding risiko kecil terhadap kesan sampingan seperti radang jantung yang berlaku di negara lain seperti yang dilaporkan baru-baru ini.

“Dalam hal ini saya telah pun merujuk kepada Ketua Pengarah dan kumpulan pakar yang menasihati JKAJV.

“Setelah kita buat penilaian di beberapa negara termasuk Amerika Syarikat contohnya, kes radang jantung di kalangan remaja di negara itu hanya  450 per 1 juta kes, sangat kecil,” katanya

Get real time updates directly on you device, subscribe now.