nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Monsoon Break Punca Negara Alami Hujan, Banjir

7 SEPT: Keadaan hujan dan banjir di beberapa kawasan ketika ini disebabkan negara mengalami tempoh Monsun Barat Daya yang melemah (monsoon break).

Ketua Pengarah Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia), Muhammad Helmi Abdullah berkata, keadaan tersebut berlaku apabila terdapat perubahan tiupan angin memasuki kawasan negara. 

Menurut beliau, ini sekali gus menggalakkan pembentukan awan aktif dan menyebabkan keadaan cuaca lembap.

“Lazimnya, pada tempoh Monsun Barat Daya, keadaan lebih kering dan berjerebu dengan negara mengalami hujan bulanan minimum, biasanya antara 100 dan 150 milimeter serta atmosfera yang stabil di kawasan Khatulistiwa.

“Bagaimanapun, fenomena garis badai (squall line) yang boleh terjadi semasa Monsun Barat Daya menyebabkan cuaca hujan lebat dan angin kencang berserta petir pada awal pagi terutama di kawasan pantai barat Semenanjung dan barat Sabah. 

“Namun, keadaan hujan itu semakin berkurangan dalam tempoh beberapa hari akan datang,” katanya kepada media selepas Majlis Pelancaran Shelf of Sustenance (SOS) Met Malaysia, di ibu pejabat jabatan berkenaan di Petaling Jaya, Selangor, hari ini. 

Dalam pada itu, Muhammad Helmi memaklumkan, negara dijangka mengalami ribut petir dan hujan lebat yang lebih kerap pada sebelah petang dan menjelang malam ketika fasa Peralihan Monsun pada Oktober ini, khususnya di negeri-negeri Pantai Barat. 

Justeru, orang ramai dinasihatkan agar sentiasa berwaspada dan mengambil maklum amaran cuaca di tempat masing-masing kerana lazimnya berlaku keadaan banjir kilat dan insiden pokok tumbang semasa tempoh itu.

“Mengenai jangkaan situasi banjir di negeri Pantai Timur semasa Monsun Timur Laut atau musim tengkujuh, MetMalaysia hanya boleh meramalkan keadaan itu dalam tempoh satu hingga dua hari sebelum sebarang fenomena cuaca berlaku,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.