nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kekal Amal SOP Dalam Menjalani Fasa Endamik

7 SEPT : Saranan Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar agar semua bersedia memasuki fasa endemik COVID-19 pada Oktober ini merupakan satu petanda positif kerajaan kini sudah bersedia membawa negara keluar dari kemelut pandemik yang melanda.

Timbalan Pengarah Pusat Komunikasi Strategik dari Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Mohd Zaini Othman berkata, kerajaan juga akan mengumumkan beberapa langkah untuk memudahkan prosedur operasi standard (SOP) sedia ada dalam langkah itu.

Menurut beliau, langkah tersebut wajar dilakukan agar rakyat lebih jelas serta mudah faham SOP yang akan dipratikkan sebagai persediaan untuk menghadapi fasa endemik ini.

“Khairy Jamaluddin pada sidang media sulungnya sebagai Menteri Kesihatan memberi bayangan bahawa rakyat perlu bersedia untuk terus hidup dengan dalam situasi endemik selepas negara dijangka memasuki fasa endemik COVID-19 pada penghujung Oktober ini selepas 80 peratus penduduk dewasa lengkap menerima dua dos vaksin.

“Pastinya, salah satu kelonggaran yang ditunggu-tunggu rakyat adalah kebenaran melakukan perjalanan rentas negeri bagi pelbagai tujuan.

“Menurut Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein, Kerajaan akan mempertimbangkan perkara tersebut selain memberi bayangan kebenaran untuk membuka lebih banyak sektor ekonomi,” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Mohd Zaini Othman

Pada masa yang sama, Mohd Zaini menjelaskan kerajaan juga perlu mengambil kira pelbagai faktor sebelum setiap kelonggaran dimuktamadkan kerana ia melibatkan soal kesihatan rakyat dan keselamatan negara.

Justeru, beliau berpandangan rakyat masih perlu sentiasa mematuhi prosedur operasi standard (SOP) dan melakukan kawalan kendiri dan jangan bersikap ambil mudah kerana COVID-19 ini masih lagi berbahaya kepada diri sendiri, orang disekeliling dan negara. 

Beliau menegaskan bahawa semua pihak perlu kekal berdisiplin dalam menjalani kehidupan norma baharu dalam fasa endamik ini.

“Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) sudah menampakkan sinar kejayaan, justeru semua pihak perlu terus berganding bahu membantu kerajaan mempromosikan kepentingan vaksinasi.

“Kita ingin melihat seramai mungkin masyarakat menerima vaksin dan mendapat perlindungan imunisasi kerana ini salah satu ikhtiar kita bersama untuk melihat Keluarga Malaysia yang lebih sejahtera,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.