nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Taliban jamin keselamatan petugas kemanusiaan, akses bantuan

6 SEPT: Taliban memberi jaminan keselamatan dan kebebasan bergerak kepada petugas kemanusiaan dan akses bantuan di Afghanistan.

Jaminan berkenaan dilakukan dalam pertemuan Taliban dengan ketua kemanusiaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) di Kabul, Martin Griffiths.

Griffiths tiba di ibu kota Afghanistan, semalam dan akan mengadakan beberapa dengan pemimpin Taliban susulan kebimbangan terhadap bencana kemanusiaan di negara itu.

“Pihak berkuasa terbabit berjanji bahawa keselamatan petugas kemanusiaan dan akses kemanusiaan kepada rakyat yang memerlukan akan terjamin.

“Selain itu, petugas kemanusiaan dijamin kebebasan untuk bergerak,” kata jurucakap PBB, Stephane Dujarric dalam satu kenyataan.

Pada pertemuan itu, Griffiths mengulangi penegasan bahawa komuniti kemanusiaan adalah komited untuk menyampaikan bantuan kemanusiaan yang saksama serta bebas.

Beliau juga menggesa semua pihak memastikan hak dan keselamatan wanita sama ada orang awam mahupun mereka yang terbabit dalam usaha menyampaikan bantuan.

Sebelum ini, kebebasan wanita di Afghanistan berdepan kekangan ketat bawah pemerintahan Taliban pada 1996 hingga 2001.

Sementara itu, delegasi Taliban berterima kasih kepada pihak PBB atas janji untuk meneruskan bantuan kemanusiaan kepada rakyat Afghanistan.

“Delegasi Taliban sekali gus memberi jaminan kerjasama dan penyediaan kemudahan diperlukan,” menurut satu kenyataan dikongsikan dalam Twitter oleh jurucakap kumpulan pejuang itu, Suhail Shaheen.

Delegasi itu diketuai pengasas bersama Taliban, Mullah Abdul Ghani Baradar.

PBB sebelum ini dilaporkan memberi amaran Afghanistan kini berdepan krisis kemanusiaan yang menjejaskan kira-kira 18 juta rakyat atau separuh daripada jumlah penduduk negara itu.

Malah sebelum Taliban mengambil alih kuasa pemerintahan pada 15 Ogos lalu, Afghanistan sudah banyak bergantung pada bantuan  dengan 40 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) adalah disumbang dana asing.

PBB pula memaklumkan, penerbangan kemanusiaan ke beberapa wilayah Afghanistan telah kembali beroperasi minggu ini.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.