nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan Sedang Gubal 11 Rang Undang-Undang Syariah Baharu

6 SEPT: Akta Kawalan dan Sekatan Pengembangan Agama Bukan Islam antara 11 rang undang-undang Syariah baharu yang sedang digubal dan pindaan undang-undang sedia ada sedang dirangka kerajaan ketika ini.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Ahmad Marzuk Shaary berkata, penggubalan dan pindaan berkenaan adalah sebahagian daripada usaha kerajaan untuk memperkasakan undang-undang syariah di Malaysia khususnya di Wilayah Persekutuan.

Ahmad Marzuk berkata langkah berkenaan akan dilaksanakan menerusi Pelan Pemerkasaan Undang-undang Syariah bagi tempoh 5 tahun iaitu dari tahun 2020 hingga 2025.

Beliau berkata dalam pelan pemerkasaan berkenaan kerajaan telah bercadang untuk menggubal 11 Undang-undang Syariah utama, iaitu termasuk penggubalan undang-undang baharu dan pindaan undang-undang sedia ada, dan 8 Undang-undang Syariah sub-sidiari.

“Penggubalan pindaan kepada Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 (Akta 355) merupakan sebahagian daripada Pelan Pemerkasaan tersebut.

Datuk Ahmad Marzuk Shaary

“Selain daripada pindaan kepada Akta 355, melalui Pelan Pemerkasaan tersebut juga kerajaan telah dalam proses untuk menggubal beberapa Undang-undang Syariah baharu termasuk RUU Wakaf, RUU Kawalan dan Sekatan Pengembangan Agama Bukan Islam, RUU Mufti, RUU Mahkamah Syariah dan lain-lain,” katanya dalam satu kenyataan disiarkan oleh portal harakahdaily.com hari ini.

Terdahulu, media melaporkan PAS tetap istiqamah dengan agenda untuk melaksanakan Rang Undang-undang Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) (Pindaan) 2016 atau lebih dikenali sebagai RUU 355 di Malaysia.

Bagaimanapun, Ketua Dewan Ulama Pas, Dr. Nik Muhammad Zawawi Salleh berkata, perjuangan itu tidak boleh dibuat tergesa-gesa kerana PAS mahu memperkenalkan Islam yang baik kepada masyarakat umum terlebih dahulu.

“Islam ini jangan kita nampak bahawa dia hukum sahaja, itu tidak betul. Kita nak keadilan itu dilihat sebagai Islam, kerja yang mantap itu Islam.

“RUU 355 ini pun insya-Allah, pada satu masa, ia akan sampai juga, tak payah nak bimbang, gunung dikejar tak akan lari, insya-Allah,” katanya kepada pemberita di Rantau Panjang, semalam. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.