nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lebih 98 peratus pekerja industri sudah terima vaksin

5 SEPT: Lebih 98 peratus pekerja sektor industri pembuatan yang berdaftar di bawah Program Imunisasi Industri COVID-19 Kerjasama Awam-Swasta (PIKAS) sudah menerima sekurang-kurangnya dos pertama suntikan pelalian wabak terbabit.

Menteri Kanan Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, PIKAS mencatat prestasi yang amat baik dan membantu menyokong mempercepatkan kadar vaksinasi rakyat Malaysia.

“Walaupun jumlah tenaga kerja dalam sektor pembuatan di dalam negara adalah lebih kurang 2.2 juta orang, namun harus diingat sebahagiannya telah mengambil suntikan di bawah Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) dan juga secara ‘walk-in’ (jumpa terus).

“Jadi daripada sejumlah 900,000 lebih yang dijadualkan untuk mendapatkan suntikan di bawah PIKAS, lebih 98 peratus telah disuntik dan ini satu pencapaian yang cukup baik,” katanya.

Mohamed Azmin berkata demikian kepada pemberita selepas menziarahi empat beradik yang menjadi yatim piatu selepas kehilangan ibu bapa serta nenek mereka akibat COVID-19 di Kampung Melayu Sri Gombak, dekat sini hari ini.

Mengulas lanjut, Azmin berkata kementeriannya menyasarkan untuk melengkapkan proses imunisasi kepada pekerja industri di bawah PIKAS selewat-lewatnya pada penghujung bulan ini dan melihat kepada prestasi program itu, beliau yakin ia akan dapat dicapai.

Datuk Seri Mohamed Azmin Ali

Justeru itu, Mohamed Azmin berkata beliau telah memohon kepada Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dan Kementerian Kesihatan supaya dapat menambah bekalan vaksin bagi program tersebut pada mesyuarat Kabibet minggu lalu, berikutan sebahagian besar daripada pusat pemberian vaksin yang dibina oleh syarikat-syarikat menghadapi kekurangan bekalan.

“Saya telah mendapat jaminan daripada Dr Adham Baba (Menteri MOSTI) bahawa mulai bulan ini bekalan vaksin untuk PIKAS akan dipertingkatkan,” katanya.

Beliau berkata mempercepatkan proses vaksin COVID-19 dalam kalangan pekerja industri adalah amat penting kerana sektor pembuatan merupakan tulang belakang kepada pertumbuhan ekonomi negara.

“Berbeza dengan sektor lain, pekerja-pekerja industri terpaksa bekerja di tempat kerja, mereka perlu berada di lokasi, mereka tidak boleh bekerja di rumah, maka mereka terdedah kepada kemungkinan penularan COVID-19.

“Sebab itu saya mahu pekerja-pekerja ini dilindungi, diberi perhatian dan keutamaan untuk mendapat suntikan vaksin supaya mereka lebih selamat dan terjamin bukan sahaja dari segi kesihatan tetapi kita dapat meningkatkan produktiviti negara,” katanya.

Terdahulu, Mohamed Azmin menyantuni Mohamad Faiz Yusni, 16, Nur Sofiya, 14, Nur Syazwani, 10 dan Mohamad Fadhil, 9, yang kini tinggal bersama datuk mereka berusia 70 tahun dan mengalami masalah jantung, Mursal Khatip.

Ibu mereka, Salawati Mursal, 41, meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur pada 12 Ogos lepas disusuli nenek mereka, Rasmi Suun, 68, pada 19 Ogos dan bapa mereka, Yusni Ibrahim, 54, pada 30 Ogos, kedua-duanya meninggal dunia di Hospital Selayang.

Mengulas mengenai lawatan itu, Mohamed Azmin yang juga Ahli Parlimen Gombak berkata selain pendidikan, keempat-empat mereka bersama datuk juga akan diberi perhatian terhadap soal kesihatan.

“Bersama saya pegawai dari Jabatan Kebajikan Masyarakat dan pihak masjid, kami akan menjaga kebajikan anak-anak ini dan datuk mereka… saya telah bagi jaminan kepada mereka bahawa soal pendidikan akan menjadi keutamaan bagi kita.

“Sebagai kerajaan prihatin, kita sentiasa peduli dan memastikan kebajikan keluarga dan waris diberi perhatian termasuklah kepada mana-mana keluarga yang memerlukan dan terkesan akibat COVID-19,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.