nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Johor perlu tambahan 7 PPV bergerak secepat mungkin

5 SEPT: Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Datuk Seri Dr. Adham Baba meminta Pasukan Petugas Khas Imunisasi Covid-19 (CITF)menambah tujuh lagi pusat pemberian vaksin (PPV) bergerak di Johor, sebelum akhir bulan ini.

Dr Adham berkata, penambahan dibuat bagi meningkatkan keupayaan kepada 13 PPV bergerak sedia ada serta menyokong program jangkauan luar yang dijalankan.

Dr Adham yang juga Pengerusi bersama CITF berharap, dengan adanya 20 PPV berkenaan akan membantu mempercepatkan kadar vaksinasi rakyat negeri ini khususnya mereka yang berada di kawasan luar bandar dan pedalaman.

“CITF Johor akan memberi komitmen penuh membantu program jangkauan luar bagi meningkatkan proses vaksinasi di negeri ini.

“Sehingga semalam, seramai 175,360 rakyat Johor sudah menerima suntikan vaksin di 13 PPV bergerak dan jangkauan luar sedia ada. Daripada jumlah itu, seramai 89,263 daripadanya menerima suntikan dos pertama manakala 86,097 sudah lengkap divaksin.

“Secara keseluruhan, sebanyak 261,457 dos vaksin diberi di 13 PPV berkenaan. Apabila jumlahnya ditambah kepada 20, saya percaya lebih ramai rakyat Johor di kawasan luar bandar akan dapat divaksin dalam masa terdekat,” katanya dalam satu kenyataan selepas melawat Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Mount Austin di Austin International Convention Centre (AICC), di Johor Bahru, Johor, hari ini.

Datuk Seri Dr Adham Baba

Dalam pada itu, Dr. Adham berkata, terdapat sebanyak 364 PPV di negeri ini yang menawarkan pelbagai jenis vaksin antaranya Pfizer, AstraZeneca dan Sinovac.

Mengulas lanjut, Dr Adham berkata Johor adalah negeri kedua tertinggi menerima bekalan vaksin pada bulan lalu dan bulan ini melibatkan lebih empat juta dos vaksin yang direkodkan.

“Vaksin yang diterima Johor pada bulan lalu sebanyak 2.105 juta dos vaksin membabitkan 1.04 juta dos vaksin Pfizer, Sinovac (856,000) dan Astra Zeneca (203,000).

“Bagi bulan ini, Johor akan menerima jumlah vaksin terbesar iaitu sebanyak 1.948 juta terdiri daripada 1.82 juta dos vaksin Pfizer, Sinovac (100,000), Astra Zeneca (40,000) dan CanSino (22,000),” katanya.

Beliau berkata, sebanyak 3.68 juta suntikan dos telah diberi kepada 2.25 juta penduduk Johor bagi dos pertama manakala 1.42 juta pula bagi dos kedua.

“Setakat ini, Johor mencatatkan sebanyak 83.1 peratus penduduk yang sudah menerima sekurang-kurangnya dos pertama manakala 52.6 peratus penduduk Johor sudah lengkap divaksinasi,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.