nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Guru KAFA enggan vaksin mungkin dilarang mengajar bersemuka

5 SEPT: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)  mungkin melarang guru Kelas al-Quran dan Fardu Ain (KAFA) yang belum atau enggan menerima vaksin COVID-19 daripada  mengajar secara bersemuka.

Bagaimanapun, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Senator Idris Ahmad berkata perkara berkenaan bergantung kepada kajian dan perbincangan antara JAKIM dan pihak berkepentingan dalam masa terdekat.

Justeru itu, beliau menasihatkan agar semua guru KAFA tidak menolak daripada mengambil suntikan vaksin COVID-19 demi keselamatan semua pihak khususnya golongan murid.

“Saya nasihatkan (guru-gura KAFA) supaya ambil vaksin. Apa yang kita takut sangat soal vaksin ini? Setakat hari ini, ramai orang meninggal dunia disebabkan COVID-19 daripada meninggal dunia (disebabkan) kena vaksin.

“Bab ini (vaksin) saya tidak boleh hurai panjang kerana bukan bidang kuasa saya, kepakaran itu (pada) bahagian KKM (Kementerian Kesihatan). Perkara ini akan dibincangkan di pihak bahagian pendidikan yang kendalikan KAFA,” kata Idris kepada pemberita selepas menyampaikan bantuan kepada mangsa banjir dari tiga perkampungan di Bukit Gantang, Perak hari ini.

Senator Idris Ahmad

Beliau berkata demikian sebagai menjawab soalan pemberita sama ada Jakim akan mengambil langkah sama seperti Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) terhadap guru KAFA yang masih atau enggan divaksin.

Dalam perkembangan lain, Idris menasihatkan orang ramai supaya tidak terpengaruh dengan ajaran Perjalanan Mimpi Yang Terakhir (PMYT) kerana dibimbangi memberi ancaman berbahaya kepada keselamatan negara.

Idris berkata, pihaknya berterima kasih atas tindakan pantas Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang menahan ketua ajaran itu awal pagi semalam.

“Terima kasih kepada PDRM telah bertindak pantas untuk membawa mereka kepada pengadilan. Ia bukan sahaja isu agama tetapi juga melibatkan keselamatan negara.

“Kita keluarkan satu kenyataan bahawa bahayanya ancaman ajaran ini,” katanya pada sidang media selepas menyampaikan bantuan kepada mangsa banjir dari tiga perkampungan di sini hari ini.

Beliau berkata, pihaknya akan bekerjasama dengan jabatan agama Islam setiap negeri bagi memantau pergerakan pengikut-pengikut kumpulan yang menyeleweng daripada ajaran sebenar.

Katanya umat Islam di negara ini dinasihatkan mempelajari agama secara kelompok daripada masjid dan surau yang merupakan medium jelas serta dipantau oleh jabatan agama sekali gus mengelakkan terlibat dengan ajaran yang diadakan di tempat tersembunyi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.