nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Jalaluddin persoal jumlah sebenar vaksinasi di KL, Putrajaya

3 SEPT: Kementerian Kesihatan, Jawatankuasa Petugas Khas Imunisasi COVID-19 (CITF) di bawah Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin COVID-19 (JKJAV) diminta mengeluarkan senarai terperinci berkenaan status pemberian vaksin di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Jalaluddin Alias berkata secara peribadi beliau berpandangan tindakan itu perlu kerana, jika dilihat kepada data yang dikeluarkan, liputan vaksinasi bagi populasi dewasa yang lengkap dua dos di WPKL adalah 161.4 peratus, Putrajaya (172.4 peratus), dan Labuan (93.3 peratus).

Beliau berkata angka berkenaan adalah melibatkan pelbagai kelompok antaranya mereka yang tinggal di luar Wilayah Persekutuan tapi menerima suntikan di negeri berkenaan termasuk pekerja warga asing dan lain-lain lagi.

“Untuk Wilayah Persekutuan beralih ke Fasa ke 2, data sebenar populasi yang sudah menerima dua dos ini sangat penting.

JALALUDDIN

“Saya telah minta pihak yang berkenaan untuk membuat semakan, berapakah jumlah sebenar penduduk Wilayah Persekutuan, yang tinggal di sini, yang telah lengkap menerima vaksinasi.

“Saya faham, semua pihak ingin segera beralih ke Fasa PPN yang lebih baik. Tapi kita perlu ingat, untuk beralih fasa ini, soal kesihatan dan keselamatan rakyat kita tidak boleh kompromi. Jangan kita risikokan rakyat,” katanya dalam satu kenyataan menerusi laman Facebooknya hari ini.

Dalam pada itu, Jalaluddin berkata beliau juga sempat meninjau ke bilik gerakan dan persediaan bakul makanan yang diuruskan oleh Jawatankuasa Koordinasi dan Pengurusan COVID-19 (CCMC) dengan sumbangan oleh pihak swasta dan agensi yang berkaitan.

“Insya-Allah dari masa ke semasa, kita akan tambah baik segala prosedur dan tatacara kita dalam menangani COVID-19 ini. Ini semua demi warga Wilayah Persekutuan.

“Kita pastikan kita semua terus #GerakBersama,” katanya.

Terdahulu, Jalaluddin juga mengesahkan bahawa turut menghadiri mesyuarat Jawatankuasa Koordinasi CCMC yang dipengerusikan oleh Menteri Wilayah Persekutuan baharu, Datuk Seri Shahidan Kassim.

Beliau berkata mesyuarat berkenaan membabit kepimpinan utama agensi dan jabatan yang menguruskan hal ehwal COVID-19 khusus bagi Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.

“Banyak perkara yang dibincangkan berkenaan status terkini dan perancangan untuk Wilayah Persekutuan sebagai persediaan untuk beralih ke Fasa Ke-2 Pelan Pemulihan Negara.

“Antara isu yang dibangkitkan adalah cadangan untuk golongan B40 di Wilayah Persekutuan khususnya di Kuala Lumpur untuk kita tempatkan di Pusat Kuarantin Risiko Rendah (PKRC) jika mereka dijangkiti COVID-19 walaupun mereka berada pada Tahap 1 dan 2.

“Hal ini penting kerana majoriti golongan B40 di Kuala Lumpur ini tinggal di rumah flat atau PPR yang sempit dan tidak banyak bilik.

“Keadaan tersebut menjadikan rumah mereka bukanlah satu tempat yang sesuai untuk menjalani proses kuarantin kendiri dan berisiko tinggi untuk menjangkiti keluarga yang lain,” katanya.

Jalaluddin berkata terdapat juga cadangan untuk diberikan keutamaan kepada frontliners yang dijangkiti COVID-19 untuk ditempatkan di PKRC.

“Mereka ini barisan hadapan kita dan sewajarnya mereka diberikan rawatan dan perhatian yang sewajarnya kerana kita masih sedang dalam peperangan melawan COVID-19.

“Namun begitu, cadangan ini melibatkan dasar dan keputusan yang dibuat oleh pihak Kementerian Kesihatan dan Majlis Keselamatan Negara. Diharapkan agar ada satu keputusan yang boleh dicapai untuk kebaikan rakyat,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.