nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Majikan Tiada Kuasa Wajibkan Pekerja Ambil Vaksin-MSOSH

1 SEPT : Persatuan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Malaysia (MSOSH) menegaskan majikan tidak mempunyai punca kuasa untuk memaksa pekerja mereka mengambil vaksin COVID-19.

Presiden MSOSH, Dr Shawaludin Husin berkata, paksaan ialah langkah tidak wajar pada waktu ini kerana tiada peruntukan undang-undang yang mewajibkan pengambilan vaksin COVID-19, terhadap mana-mana individu.

“Majikan tidak mempunyai punca kuasa untuk memaksa pekerja menerima pelalian ini. Peruntukan Seksyen 24 Akta Keselamatan dan Kesihataan Pekerjaan (AKKP) 1994 menuntut majikan memastikan keselamatan dan kesihatan dirinya dan orang lain di tempat kerja.

“Tetapi peruntukan itu tidak seharusnya diperluas kuasanya untuk mewajibkan vaksinasi di tempat kerja. AKKP 1994 tidak pernah memperuntuk apa-apa syarat vaksinasi di dalam akta berkenaan.

“Oleh itu, MSOSH berpandangan Seksyen 24 AKKP 1994 tidak boleh digunakan untuk mewajibkan vaksinasi di tempat kerja,” katanya menerusi kenyataan, hari ini.

Dr Shawaludin Husin

Justeru, Dr Shawaludin memaklumkan, MSOSH bimbang dengan langkah diambil majikan atau kerajaan untuk memaksa pekerja divaksinasi tanpa punca kuasa yang jelas boleh memburukkan lagi keadaan.

Beliau berkata, tindakan tersebut akan mencetuskan persepsi tidak baik terhadap program imunisasi kebangsaan.

“MSOSH mencadangkan kerajaan mengambil jalan tengah iaitu meneruskan kempen kepada rakyat dan pekerja secara proaktif. Walaupun vaksin masih lagi dianggap sebagai pilihan peribadi, MSOSH sangat menggalakkan pekerja mendapatkan vaksinasi, demi melindungi diri dan keluarga. 

“Perlu diingatkan juga, hak bekerja satu dari hak asasi manusia. Data di Malaysia dan negara lain menunjukkan program vaksinasi COVID-19 berjaya mengekang wabak ini.

“MSOSH berharap kerajaan dan majikan akan terus memberi dorongan dan pemahaman berterusan yang berkesan untuk meningkatkan kadar vaksinasi COVID-19 negara,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.