nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

IWK laksana projek tenaga solar di 53 aset pembentungan

1 SEPTEMBER: Indah Water Konsortium (IWK) Sdn Bhd akan melaksanakan projek pemasangan sistem tenaga solar photovoltaic (PV) di 53 aset pembetungannya bagi tujuan meningkatkan penggunaan teknologi hijau.

Projek tersebut juga  memberikan penjimatan yang diunjurkan iaitu sebanyak RM14 juta bagi tempoh 15 tahun kepada syarikat pembetungan nasional itu.

Ketua Pegawai Eksekutif IWK, Narendran Maniam berkata, kerja-kerja pemasangan sistem tenaga solar tersebut akan dilakukan secara berperingkat dan projek fasa pertama bermula pada bulan hadapan melibatkan 19 tapak Loji Rawatan Kumbahan (LRK) di seluruh negara.

Menurutnya, projek fasa pertama di 19 tapak LRK dengan pemasangan solar PV berkapasiti 6,950kWp dijangka mampu menghasilkan tenaga sebanyak 8,890kWh setahun.

 “Tenaga solar PV akan disalurkan untuk kegunaan proses rawatan IWK meliputi 20 peratus daripada keperluan tenaga keseluruhan untuk 19 LRK berkaitan.

“Penggunaan tenaga elektrik adalah salah satu perbelanjaan terbesar dalam komponen operasi kami dan strategi yang telah dikenal pasti dalam usaha penjimatan adalah dengan meneroka penggunaan sumber tenaga solar pada skala besar.

“IWK kini bertukar daripada operasi secara konvensional kepada trend kontemporari iaitu melalui adaptasi teknologi hijau dalam usaha mengurangkan kos,” katanya dalam satu kenyataan Isnin lalu.

Beliau berkata, selepas pemasangan solar PV bagi fasa pertama ini, IWK akan terus meneroka untuk menjalin usahasama dengan pihak yang berpotensi untuk penjanaan tenaga solar PV bagi kira-kira 500 potensi aset yang bersesuaian di bawah fasa berikutnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.