nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kematian COVID-19 Turun Ke 282 kes

31 OGOS: Setelah merekodkan peningkatan dua hari berturut-turut, kes kematian jangkitan COVID-19 kembali mencatatkan penurunan kepada 282 kes berbanding semalam 295 kes. 

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, daripada jumlah tersebut, kes kematian hari ini membabitkan 238 warganegara manakala 44 lagi merupakan warga asing.

Beliau menyatakan, ia menjadikan jumlah kumulatif kematian setakat negara dilanda wabak COVID-19 ialah sebanyak 16,664 kes atau 0.95 peratus daripada keseluruhan kes.

“Daripada 282 kes kematian pada hari ini, 139 kes melibatkan negeri Selangor, 52 kes di Johor, 21 kes di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, 15 kes di Sabah, 12 kes di Pulau Pinang, 11 kes di Kedah, sembilan kes di Kelantan, tujuh kes di Pahang dan lima kes di Melaka. 

“Selain itu, masing-masing tiga kes di Negeri Sembilan dan Perak, dua kes di Terengganu, serta masing-masing satu kes di Perlis, Sarawak, dan Wilayah Persekutuan Putrajaya,” katanya menerusi kenyataan media perkembangan harian COVID-19, hari ini.

NOOR HISHAM

Dalam pada itu, Noor Hisham memaklumkan, jumlah kes yang berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) pula ketika ini adalah seramai 1,005 orang termasuk dan 464 yang memerlukan bantuan pernafasan menjadikan kumulatif kes aktif sebanyak 267,863 kes.

“Daripada 20,897 kes harian yang dilaporkan hari ini, sebanyak 422 kes (2.0 peratus) adalah daripada kategori 3, 4 dan 5. Manakala sebanyak 20,475 kes (98.0 peratus) lagi adalah terdiri daripada kategori 1 dan 2. 

“Secara keseluruhan, 15,371 kes (73.6 peratus) daripada jumlah kes yang dilaporkan pada hari ini tiada atau tidak lengkap vaksinasi,”katanya.

Sementara itu, Noor Hisham memberitahu, sebanyak 22 kluster baharu dilaporkan hari dan daripada jumlah itu, 11 daripadanya adalah kluster berkaitan tempat kerja, lapan kluster komuniti, dua kluster kumpulan berisiko tinggi dan satu merupakan kluster di pusat tahanan di DTI Sepang 3, Selangor.

Menurut beliau, Johor merekodkan empat kluster baharu hari ini iaitu di Paku Minyak Beku, Industri Parit Ju serta 3 Jalan Tanjung Laboh di Batu Pahat dan Jalan Sawit Baru Enam manakala Sawit Jeroco  merupakan kluster baharu di Sabah. 

“Kluster baharu di Kelantan pula adalah Kawasan Perindustrian 11 dan Jalan Pasar Pengkalan Chepa manakala selebihnya di Ladang Renjok Bentong serta Ladang Sri Telang Lipis di Pahang dan Industri Dua Batu 16 Setengah,  Industri Meranti Jaya 10 di Selangor. 

“Bagi kluster komuniti, empat lokaliti adalah di Kelantan iaitu Kampung Nipah Bachok, 

Kampung Chandang Pasir Mas, Beris Pancor dan Kampung Kubang Gendang Chetok dan hanya satu di Pahang iaitu di Kampung Sungai Sia Raub. 

“Manakala selebihnya di Nasakot di  Sabah, Kampung Pecah Rotan di Terengganu serta Kampung Nelayan Benut di  Johor. Selain itu, Jalan USJ 1/3B Petaling Jaya di Selangor serta Dah Gajah Mati di Kedah merupakan kluster baharu kumpulan berisiko tinggi,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.