nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pemilik Kilang Disaran Wujudkan Unit Vaksinasi Bergerak

30 OGOS: Persekutuan Pekilang-Pekilang Malaysia (FMM) menyarankan pemilik kilang untuk mewujudkan unit jentera vaksinasi bergerak di kawasan perindustrian dalam memastikan vaksinasi pekerja dengan kadar segera di samping menjimatkan kos kepada pihak pengilang. 

Presiden FMM, Tan Sri Soh Thian Lai berkata, penggunaan trak mahupun bas bergerak boleh digunakan untuk dijadikan Pusat Pemberian Vaksin (PPV) bergerak bagi mengatasi kesukaran membawa pekerja ke pusat vaksinasi dan membantu mempercepatkan proses pemberian vaksin khususnya kepada pekerja warga asing. 

“Unit vaksinasi bergerak boleh ditubuhkan di kawasan perindustrian di mana terdapat kepadatan tinggi kilang khususnya perindustrian kecil sederhana (SME) dengan jumlah pekerja yang lebih kecil atau di tempat tinggal pekerja iaitu asrama, tempat buruh berpusat dan tempat tinggal sementara

“Kami amat mengalu-alukan dan menyambut baik permintaan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan Kementerian Kesihatan (KKM) untuk menambah lebih banyak PPV melalui kenderaan. 

“Ini kerana kosnya tidak mahal untuk dikendalikan dan juga dapat memastikan tidak berlakunya kesesakan dan adalah fakta bahawa cara ini dapat mengelakkan berlakunya kontak rapat kerana berjauhan dengan orang lain ketika menunggu,” katanya kepada PNBBC Portal, hari ini. 

Thian Lai menyarankan penggunaan bas bergerak di kawasan perindustrian bagi mempercepatkan vaksinasi pekerja-pekerja kilang.

Beliau berkata demikian bagi mengulas gesaan Ismail Sabri agar semua pemilik kilang yang mempunyai pekerja asing menjadikan premis mereka sebagai PPV.

Ismail Sabri menerusi Facebook miliknya semalam memaklumkan , pekerja asing tidak lagi perlu beratur dan menyebabkan kesesakan di PPV sebaliknya hanya mendapatkan vaksin di tempat mereka bekerja.

Mengulas lanjut, Thian Lai berkata, pemilik kilang telah pun menyahut seruan daripada Perdana Menteri itu menerusi Program Imunisasi Industri COVID-19 Kerjasama Awam-Swasta (PIKAS) dan setakat ini, 33 PPV daripada pelbagai syarikat multinasional dan syarikat tempatan telah melaksanakan inisiatif tersebut. 

Menurut beliau, bilangan PPV di tapak kilang di bawah PIKAS adalah terhad disebabkan syarat ketat yang telah ditetapkan oleh Pasukan Petugas Khas Imunisasi COVID-19 (CITF) di mana hanya syarikat yang mempunyai sekurang-kurangnya 1,000 pekerja dibenarkan membuka PPV di kawasan perindustrian. 

“PPV di kilang-kilang juga memerlukan kawasan yang luas bagi menempatkan lima stesen utama PPV iaitu pemeriksaan, pendaftaran, konsultasi, vaksinasi dan pemantauan selepas divaksin. Oleh itu, PPV di syarikat-syarikat yang kecil tak dapat dilakukan kerana faktor ekonomi 

“Di samping itu, kos untuk menumbuhkan PPV di premis mereka juga tinggi dan syarikat-syarikat kecil tidak dapat membeli vaksin sendiri menerusi inisiatif kerajaan negeri kerana kosnya yang juga mahal bagi dua dos vaksin,” katanya. 

Dalam pada itu, beliau memaklumkan setakat 26 Ogos lalu, seramai 890,313 pekerja kilang telah menerima dos pertama dan 600,799 telah menerima dos kedua di samping mendedahkan bahawa pemilik kilang sudah mula membeli vaksin sendiri daripada kerajaan negeri sejak dikomersialkan pada Mei lalu. 

“Ini terbukti bahawa vaksinasi berskala besar dan pantas di samping kepatuhan berterusan terhadap Prosedur Operasi Standard  (SOP) adalah jawapan kepada pembukaan semula dan kebangkitan semula ekonomi. 

“FMM mengucapkan terima kasih kepada kerajaan kerana prihatin terhadap seruan berterusan pihaknya untuk mempercepat pembukaan semula sektor ekonomi dengan keputusan untuk membenarkan industri termasuk sektor yang tidak penting untuk beroperasi semula mulai 16 Ogos 2021 berdasarkan kadar vaksinasi syarikat. 

“Dalam hal ini, banyak usaha, waktu dan sumber kewangan telah digunakan oleh majikan di kilang khususnya sektor pembuatan untuk meningkatkan vaksinasi di peringkat syarikat kerana menyedari bahawa itu adalah satu-satunya tiket mereka untuk kembali normal dalam operasi dan keberlangsungan perniagaan mereka,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.