nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Politik Malaysia Stabil Jika Pemimpin Sahut Seruan Agong

29 OGOS: Politik negara dijangka terus stabil sekiranya kerajaan dan pembangkang akur kepada titah Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah supaya kedua-dua pihak bekerjasama.

Penganalisis politik daripada Universiti Malaya, Profesor Dr Awang Azman Awang Pawi berkata, inisiatif dilakukan Perdana Menteri dalam melakukan rundingan kerjasama dengan pembangkang dilihat berupaya mengukuhkan kestabilan politik.

Menurut beliau, antara kelebihan dimiliki kerajaan baharu ini adalah masih menggunakan kerangka sama seperti sebelum ini.

“Saya kira soal sama ada tunduk kepada Perikatan Nasional (PN) atau tunduk kepada pembangkang tidak menjadi isu kerana apabila kerjasama yang menyeluruh dijalankan, lima perkara itu dapat diselesaikan.

AWANG AZMAN

“Pertama melibatkan pentadbiran, kedua institusi (eksekutif dan kehakiman), ketiga Parlimen, keempat COVID-19 dan terakhir dasar fiskal.

“Lima perkara ini seharusnya difokuskan oleh rundingan antara pembangkang dan kerajaan untuk stabilkan negara,” katanya kepada media, hari ini. 

Sementara itu, penganalisis ekonomi daripada Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Datuk Dr Madeline Berma berkata, antara keutamaan yang perlu dibuat kerajaan adalah memastikan pendapatan rakyat meningkat memandangkan ramai yang terjejas kerana hilang pekerjaan dan pengurangan pendapatan.

Menurut beliau, bulan Oktober adalah tempoh paling kritikal dan ditunggu-tunggu memandangkan kerajaan dijangka membentangkan Belanjawan 2022 sekali gus menjadi ‘hayat’ kepada rakyat dan kerajaan.

MADELINE

“Sekarang ini, apa yang rakyat akan tunggu ialah Belanjawan 2022 dan Rancangan Malaysia ke-12 (RMK-12). Persediaan untuk membuat bajet ini bukanlah sekejap kerana ia bermula dari awal dengan melakukan engagement.

“Jadi, keutamaan yang perlu kerajaan buat ialah memulihkan ekonomi dengan memastikan pendapatan rakyat Malaysia dapat dikembalikan kerana ramai yang putus pendapatan dan berhenti kerja. Jadi, bagaimana mereka nak memacu ekonomi supaya dapat meningkatkan perbelanjaan.

“Kerajaan juga kena fikirkan cara bagaimana hendak mempertingkatkan perbelanjaan mereka dengan memastikan pendapatan boleh guna meningkat. Kerajaan mungkin meningkatkan pendapatan boleh guna dengan memberikan insentif-insentif, pengecualian cukai dan sebagainya supaya ada duit dalam tangan rakyat,” katanya. 

Madeline memaklumkan, walaupun tempoh 100 hari diberikan Ismail Sabri untuk menteri-menterinya membuktikan kemampuan, namun beliau yakin Menteri Kewangan, Senator Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz mampu menanganinya. 

“Ini memandangkan beliau dijangka melanjutkan apa yang telah dirancangkan walaupun mungkin ada sedikit penambahbaikan. Apa yang perlu diubah, mungkin sedikit sahaja cuma kerajaan akan berdepan masalah bagaimana nak menyelesaikan kesan daripada Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berterusan sejak lebih setahun lalu.

“Tengku Zafrul perlu memastikan Pelan Pemulihan Negara dapat dilaksanakan sebagaimana dirancang dengan pembukaan semula ekonomi secara berperingkat. Dengan cara itu, ia dapat mempertingkatkan keupayaan isi rumah mencari peluang ekonomi untuk bekerja. Bagi saya, potensi di situ baik tapi tidaklah secepat mungkin,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.