nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kebajikan Rakyat Tumpuan Utama Belanjawan Johor 2022

29 OGOS: Elemen pengupayaan golongan memerlukan dalam kesemua 12 agenda melibatkan kebajikan, pemberdayaan dan keberhasilan akan dijadikan teras utama menerusi Belanjawan Johor 2022. 

Pada masa sama, Menteri Besarnya, Datuk Ir. Hasni Mohammad mengharapkan pihak berkuasa tempatan (PBT) terutama sekali Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) berupaya  untuk  menawarkan  dasar  dan  inisiatif  untuk  dilaksanakan  mengikut kesesuaian  kawasan  pentadbiran  masing-masing.

“Suka untuk  saya  ingatkan  ukuran  kepada  prestasi  sesebuah  PBT  tidak harus  disandarkan  kepada  jumlah  kutipan  cukai  dan  simpanan  kekayaan semata-mata.

“Ini merupakan  hakikat  yang  amat  pahit  untuk  kita  terima.  Hasil  daripada Perintah  Kawalan  Pergerakan  (PKP)  yang  bersilih  ganti,  ramai  antara  isi  rumah di  Johor  yang  sebenarnya  telah  terjerumus  ke  dalam  kemiskinan,” katanya. 

Beliau berkata demikian ketika berucap dalam majlis pelantikan dan angkat sumpah Datuk Bandar Johor Bahru, Datuk Mohd. Noorazam Osman di Menara MBJB, Johor, hari ini.

Mohd. Noorazam yang sebelum ini menjawat jawatan Ketua Pegawai Eksekutif  Kumpulan Prasarana Rakyat Johor (KPRJ) dilantik sebagai Datuk Bandar Johor Bahru menggantikan Datuk Adib Azhari Daud.

Dalam pada itu, Hasni memaklumkan, kira-kira 53,908 isi rumah di negeri itu dikenal pasti kategori miskin mutlak di mana golongan itu didapati memperoleh pendapatan isi rumah mereka lebih rendah daripada nilai Pendapatan Garis Kemiskinan (PGK).

“Keadaan itu membuatkan golongan berkenaan sukar menampung kos keperluan asas seperti makanan, pakaian dan tempat berteduh.

” Ini berpunca salah satu daripada PKP yang bersilih ganti menyebabkan antara isi rumah di Johor  tergolong dalam  kemiskinan.

“Oleh itu, cukuplah saya menyatakan bahawa cabaran utama MBJB adalah untuk mengagihkan kekayaan bagi merapatkan jurang ekonomi dalam kalangan masyarakat bandar. Tentu sekali, ia memerlukan pendekatan lebih spesifik dan lebih inklusif daripada sebelumnya,” katanya.

Sementara itu, Hasni juga akan memastikan perancangan dan inisiatif bagi menangani kesan COVID-19 mengambil kira keberkesanan program yang bakal dilaksanakan.

Menurut beliau, kesediaan sektor ekonomi seperti sosial dan industri  dalam norma baharu juga diyakini akan mempengaruhi momentum pemulihan ekonomi  negeri.

“Dasar dan inisiatif  dirancang harus berdaya tahan dalam keadaan sekarang dan harus berupaya memberi impak yang cepat kepada kehidupan rakyat.

“Misalnya,  meskipun  rakyat  sudah  divaksin  sepenuhnya,  kes-kes  COVID-19 tetap  akan  ada  dan  penutupan  lokaliti  secara  berfokus  seperti  Perintah Kawalan  Pergerakan  Diperketatkan  (PKPD)  adalah  tidak  dapat dielakkan.

“Selain  itu,  kesediaan  sektor-sektor  ekonomi,  seperti  sektor  sosial  dan  industri untuk  hidup  dalam  norma  baharu  juga  bakal  mempengaruhi  momentum pemulihan  ekonomi  negeri,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.