nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kabinet baharu cerminkan hasrat PM teruskan agenda PPN

27 OGOS : Barisan Kabinet baharu di bawah pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob perlu memastikan agenda pemulihan negara dan bantuan rakyat didahulukan serta dasar-dasar baik kerajaan sebelum ini diteruskan.

Penganalisis Politik dari Universiti Sultan Zainal Abidin (Unisza), Dr Hussain Yusri Zawawi berkata, perkara tersebut perlu menjadi keutamaan Kabinet baharu yang diumumkan Perdana Menteri hari ini untuk merealisasikan Pelan Pemulihan Negara (PPN).

“Kalau dilihat secara keseluruhan tiada banyak perubahan muka baharu cuma perubahan dari segi portfolio. Jadi, menteri yang dilantik ini hanya perlu untuk meneruskan agenda-agenda pemulihan negara sebelum ini.

“Harapan rakyat Malaysia terhadap pelantikan kabinet baharu ini adalah apa saja agenda rakyat mesti diutamakan dan segala perancangan serta dasar yang baik perlu diteruskan, ” katanya ketika dihubungi PNBBC portal, hari ini. 

Perdana Menteri hari ini mengumumkan barisan Kabinet baharu terdiri daripada 31 menteri termasuk empat menteri kanan dan 38 timbalan menteri yang menggabungkan kombinasi muka baharu dan berpengalaman setelah mendapat perkenaan Agong.

Dr Hussain Yusri Zawawi

Dalam pada itu, Hussain berkata, tempoh 100 hari yang diberikan bagi mencapai indeks prestasi utama (KPI) yang ditetapkan  Perdana Menteri itu perlu diperincikan dengan lebih teliti. 

Beliau yang juga Ketua Jabatan Hubungan Antarabangsa, UniSZA memaklumkan, ini perlu bagi menjamin barisan kabinet pimpinan Ahli Parlimen Bera itu sentiasa ke depan dan tidak menjadi pertikaian daripada pelbagai pihak. 

“Cuma ialah bukan mudah dalam 100 hari ini kalau tak capai KPI nak diganti kerana dalam gabungan kerajaan macam-macam konflik politik. Perkara ini akan menjadi masalah. 

“Namun, kalau dia berani mengambil tindakan terhadap barisan kabinetnya yang tidak mencapai KPI 100 hari, saya yakin Ismail Sabri boleh mendapat kepercayaan kepada rakyat,” katanya. 

Dalam pada itu, Hussain memaklumkan pemilihan semula muka lama daripada pentadbiran sebelum ini mencerminkan kehendak Perdana Menteri untuk melihat kesinambungan segala usaha yang dilaksanakan oleh kerajaan selama ini.

“Saya tengok tiada masalah kerana Ismail Sabri dan Tan Sri Muhyiddin Yassin mempunyai hubungan rapat selain Ismail merupakan Timbalan Perdana Menteri ketika Muhyiddin menjadi Perdana Menteri dan agendanya masih kekal seperti barisan kabinet baharu ini yang masih mengekalkan untuk tidak mewujudkan jawatan Timbalan Perdana Menteri. 

“Namun, kebanyakan menteri dilantik tiada calon muda yang boleh ke depan yang boleh kita harapkan untuk negara. Jadi, agak rugi kita tidak ketengahkan orang-orang muda di kalangan ahli parlimen menerajui barisan Kabinet,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.