nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

ATM kaji skim bantu anggota bersara awal

26 OGOS: Angkatan Tentera Malaysia (ATM) sedia mengkaji skim sesuai untuk diberikan kepada anggota yang bersara awal tanpa mendapat pencen.

Panglima ATM, Tan Sri Affendi Buang, berkata kajian menyeluruh sedang dijalankan bagi membantu anggota yang bersara awal meneruskan kehidupan mereka selepas menamatkan perkhidmatan.

Beliau berkata, ada veteran yang berhenti awal pada usia 40-an dan komitmen mereka masih panjang termasuk anak yang masih bersekolah serta ansuran rumah dan kereta yang belum selesai dibayar.

Affendi menyatakan ATM akan kaji skim yang sesuai untuk anggota bersara awal tanpa pencen supaya mereka tidak menjalani kehidupan yang sukar.

“ATM akan mengkaji skim sesuai diberikan kepada mereka ini supaya veteran tidak menjalani kesukaran hidup,” katanya pada sidang media selepas majlis penyerahan kempen Tabung Pahlawan 2020 (Matching Grant) kepada 83 persatuan veteran ATM di Wisma Perwira ATM, Kuala Lumpur, hari ini.

Affendi berkata walaupun ATM memerlukan anggota muda namun pihaknya memerlukan perubahan secara holistik mengenai skim pencen untuk anggota.

Pada April lepas, Kementerian Pertahanan dalam cadangan untuk mewajibkan anggota ATM berkhidmat selama 21 tahun bagi melayakkan mereka menerima pencen.

Cadangan itu akan melibatkan pindaan terhadap Akta Angkatan Tentera 1972 berkaitan peraturan pencen dan ganjaran.

Pada masa ini, anggota tentera mempunyai pilihan bersara iaitu 12, 15 atau 18 tahun perkhidmatan tanpa mendapatkan pencen.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.