nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kes kematian COVID-19 meningkat semula melebihi angka 200

24 OGOS : Kes kematian jangkitan COVID-19 kembali mencatatkan peningkatan semula apabila merekodkan 211 kes hari ini berbanding semalam iaitu 174 kes

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, daripada jumlah tersebut, kes kematian hari ini membabitkan 187 warganegara manakala 24 lagi merupakan warga asing.

Dengan peningkatan itu, beliau menegaskan, ini menjadikan jumlah kumulatif kematian setakat negara dilanda wabak COVID-19 sebanyak 14,553 kes atau 0.91 peratus daripada keseluruhan kes.

“Johor mencatatkan kes kematian paling tinggi hari ini iaitu 41 kes di Johor, 36 kes di Selangor, 32 kes di Kedah, 23 kes di Pulau Pinang, 17 kes di Sabah, 16 kes di Perak, 12 kes di Negeri Sembilan, 10 kes di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, 

“Selain itu, sembilan kes di Pahang, lima kes di Terengganu, masing-masing tiga kes di Kelantan dan Melaka, serta masing-masing dua kes di Sarawak dan Perlis,” katanya menerusi kenyataan media perkembangan harian COVID-19, hari ini. 

Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah.

Dalam pada itu, Noor Hisham memaklumkan, jumlah kes yang berada di unit rawatan rapi (ICU) pula ketika ini adalah seramai 1,063 orang termasuk dan 513 yang memerlukan bantuan pernafasan menjadikan kumulatif kes aktif sebanyak 262,713 kes.

Menurut beliau, kes baharu jangkitan COVID-19 juga menunjukan peningkatan iaitu 20,837 dan daripada jumlah itu, sebanyak 358 kes iaitu 1.7 peratus adalah daripada kategori 3, 4 dan 5. 

“Manakala sebanyak 20,479 kes iaitu 98.3 peratus lagi adalah terdiri daripada kategori 1 dan 2. Ini adalah berdasarkan keadaan klinikal kes semasa baharu didiagnosa COVID-19.

“Secara keseluruhan, 16,949 kes atau 81.3 peratus daripada jumlah kes yang dilaporkan pada hari ini tiada atau tidak lengkap vaksinasi,” katanya.

Sementara itu, Noor Hisham memberitahu, sebanyak 34 kluster baharu dilaporkan hari dan daripada jumlah itu, 22 daripadanya adalah kluster berkaitan tempat kerja, sembilan kluster komuniti, dua kluster kumpulan berisiko tinggi dan satu kluster daripada pusat tahanan.

Bagi kluster tempat kerja, beliau berkata, enam darinya di Selangor iaitu Tapak Bina Bukit Mahkota, Tapak Bina Jalan Lapan Olak Lempit, Industri Jalan P/2A, Industri Jalan Puchong Kajang, Tapak Bina Jalan Tampin, dan Industri Meranti Permai Satu serta Sungai Pin 3, Sabah serta Simpang Tiga Rungkup,  Perak juga merupakan kluster baharu. 

“Di Pulau Pinang, lokaliti yang terlibat adalah Jalan Industri Bukit Panchor, Tapak Bina Persiaran Cassia Selatan Tiga, Tingkat Perusahaan 4B, Persiaran Bayan Lepas, Lorong Perusahaan Maju 11, Industri Jalan Bukit Tambun manakala di Melaka adalah  Industri Sawit Jalan Rim serta Jalan Perindustrian Rembia. 

“Industri Jalan 5A/44 Kemumin, Jalan Doktor Kota Bharu dan Batu Empat Jalan Kuala Krai di Kelantan di samping Tapak Bina Persisiran Sutera, Jalan Hasil Dua dan Jalan Kempas Dua Desaru juga kluster baharu tempat kerja. Bagi kluster komuniti, dua direkodkan di Johor iaitu Kampung Masai Asal dan Kampung Jawa Kota Tinggi. 

“Empat lokaliti pula adalah di Kelantan iaitu Kampung Palas Merah, Kampung Bechak Mulong, Kampung Padang Dalam Kedai Lalat dan Kampung Binjal Bunut Susu dan selebihnya adalah di Desa Kenanga Komuniti Rompin, Pahang ; Nanga Pelugau, Sarawak serta Kampung Rhu Muda di Terengganu, “katanya. 

Noor Hisham menambah, bagi Jalan Syers, Kuala Lumpur dan Lorong Haji Mughni di Selangor merupakan kluster baharu berkaitan kumpulan berisiko tinggi manakala Tembok Kok Klang di Pusat Tahanan Perlis adalah kluster baharu bagi pusat tahanan. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.