nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kelantan perlu lagi 900,000 dos vaksin

24 OGOS: Kelantan mampu capai kadar imuniti kelompok pada Oktober nanti jika negeri berkenaan memperoleh 900,000 dos vaksin COVID-19, bulan depan.

Malah, Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan Kelantan, Dr Izani Husin berkata Kelantan dijangka memperoleh 700,000 dos vaksin COVID-19 yang dijanjikan Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI), pada bulan depan.

“Kita dijangka dapat 700,000 dos vaksin seperti dijanjikan MOSTI pada September nanti. Jadi  kita perlukan lebih iaitu 900,000 kalau kita nak awal dapat imuniti kelompok pada Oktober atau lebih awal oleh itu perlu ada tambahan 200,000 dos vaksin,” katanya ketika sesi soal jawab di sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan hari ini.

Dr Izani menyatakan pelbagai usaha dilakukan kerajaan untuk meningkatken kesedaran kepada penduduk Kelantan agar mendapatkan vaksinasi.

Dr Izani berkata demikian ketika menjawab soalan Abdul Azziz Kadir (PAS-Jelawat) yang ingin mendapatkan kepastian daripada kerajaan negeri mengenai kadar vaksinasi dan bilakah Kelantan akan mencapai kadar imuniti kelompok.

Mengulas lanjut, Dr Izani berkata kerajaan juga melakukan pelbagai usaha bagi meningkat kesedaran dalam kalangan penduduk Kelantan mengenai kepentingan vaksinasi termasuk menerusi menerusi pemasangan papan iklan, hebahan di RTM dengan kerjasama dengan Kementerian Kesihatan (KKM) dan Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan.

Dr Izani berkata ramai juga yang datang sendiri secara jumpa terus untuk mendapatkan vaksin apabila tidak dapat mendaftar menerusi MySejahtera kerana masalah liputan Internet dan sebagainya.

“Pada peringkat awal memang ada sedikit kepayahan kerana ada golongan antivaksin, ada yang tidak ada maklumat dan takut. Menerusi kempen-kempen yang dilaksanakan akhirnya rakyat dapat terima vaksin itu selamat dan memberi kesan positif,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.